Kandidaten secretaris

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een nieuwe secretaris! Onze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Bekijk hier de voorstelvideo van de kandidaat voor secretaris.

secretaris

Frank Lemmers – 24 – Amsterdam

Beste congresgangers,

Heyhoi, Frank hier! In het dagelijks leven ben ik DWARSer, vakbonder en (serie-/geschiedenis-/computer)nerd. Ik heb jaren met plezier meegedraaid bij DWARS Amsterdam en de commissie Internationaal. Voor komend jaar stort ik me graag op Landelijk!

Het is al even geleden, maar ik weet nog mijn allereerste DWARS-activiteit in 2018. Ik vond het reuzespannend. Maar de jaren vlogen voorbij, en ik heb DWARS leren kennen als een warm bad. Een warm bad waar je kunt groeien en mensen leert kennen voor het leven. Dat is een voorrecht dat niet iedereen heeft. Daarom zou ik me ook willen inzetten om DWARS beter te maken, voor meer mensen.

Als ik verkozen word wil ik ten eerste het werk van de huidige secretaris verder brengen, voor de website en andere systemen. Inmiddels telt DWARS meer dan 5000 leden, en dus is het nodig dat we hierop de komende jaren kunnen bouwen. Ten tweede wil ik aandacht geven aan privacy en digitale veiligheid. Tenslotte vind ik toegankelijkheid ontzettend belangrijk. Dit begint bij het letten op moeilijke woorden of taal die mensen buitensluit.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust via het websiteformulier.

Hopelijk zie ik jullie snel in het echt!

Veel liefs,

Frank

Advies kandidatencommissie

Frank is al een aantal jaar actief bij DWARS en is momenteel secretaris en vicevoorzitter van DWARS Amsterdam. Frank was hiervoor bestuurslid politiek bij DWARS Amsterdam en was actief lid van meerdere inhoudelijke commissies. Frank studeert bestuurskunde in Den Haag met een minor politicologie in Amsterdam. Binnen en buiten GroenLinks zet die zich in voor verschillende actiegroepen, zoals #NietMijnSchuld. Nu stelt die zich kandidaat voor secretaris in het landelijk bestuur. Frank ziet DWARS als leerschool, waar mensen zich thuis voelen en kunnen ontwikkelen. Daarom wil die door een bestuursjaar intensief bijdragen aan de vereniging en werken aan inclusiviteit en toegankelijkheid op een positief-kritische manier.

De kandidatencommissie ziet in Frank een kandidaat met veel technische kennis over de taken van de secretaris op het gebied van de website, administratie en privacy. Deze kennis kan helpen met het verstevigen en vernieuwen van de systemen van DWARS. Frank is een nauwkeurig werker die goed hun zaakjes op orde heeft. Frank is de laatste jaren erg gegroeid in samenwerking en heeft een duidelijk beeld van hoe die graag samenwerkt. Daarin ondersteunt die graag anderen bij hun ideeën en weet die goed aan te geven wanneer iets wel of niet uitkomt of mogelijk is. Frank staat een open op consensus gerichte bestuursstijl voor met aandacht voor toegankelijkheid en aanspreekbaarheid. Frank vertaalt dit ook door naar hoe die de congrescommissie zou willen aansturen. Frank ziet zichzelf graag als spil van het bestuur, geniet van de faciliterende taken en ondersteuning die die kan bieden in hun huidige functie en wil dit graag ook op landelijk niveau blijven doen.

De kandidatencommissie ziet in Frank een kandidaat die DWARS veel te bieden heeft, maar denkt wel dat Frank rekening moet houden met een aantal punten. De kandidatencommissie maakt zich zorgen dat Frank zich in de individuele administratieve en uitvoeringstaken, die een groot deel van de functie vormen, kan verliezen en niet de voldoening kan vinden die die zoekt. Daarnaast is een valkuil van Frank‘s gerichtheid op consensus dat het besluitvaardigheid in dringende situaties kan hinderen. Tenslotte denkt de kandidatencommissie dat Frank’s verantwoordelijkheidsgevoel hen in de weg kan staan bij het delegeren van taken. De kandidatencommissie ziet daarin een mooie groeimogelijkheid voor Frank.

 

Frank is naast kandidaat secretaris ook kandidaat vicevoorzitter. Frank’s advies daarvoor lees je hier.