Kandidaten Politiek Secretaris

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een nieuwe Politiek Secretaris! Onze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Heb jij je nog niet aangemeld voor het Zomercongres? Je hebt nog maar tot 1 juni (nog maar een paar dagen dus) om je aan te melden voor een slaapplek, en tot 6 juni om je aan te melden zonder slaapplek. Aanmelden kan hier.

◄ Terug naar alle kandidaten

 

politiek secretaris

Daan Bos

20 jaar, Utrecht

Lieve DWARSer,

Mijn naam is Daan en vol bevlogenheid sta ik kandidaat voor Politiek Secretaris én Vicevoorzitter van DWARS. Ik studeer Filosofie in Utrecht en vermaak me in mijn vrije tijd graag als saxofonist in mijn jazzbandje. Vanuit verschillende functies bij DWARS, maar vooral als oud-commissievoorzitter, ken ik de kracht van de inhoudelijke commissies. Om het politiek overleg meer te betrekken bij het uitzetten van de politieke lijn, wil ik wekelijks een politieke update gaan sturen. Als Politiek Secretaris wil ik de samenwerking tussen afdelingen en commissies verbeteren, zodat er overal in het land supertoffe inhoudelijke bijeenkomsten kunnen plaatsvinden.

Referenda, vrijheid van onderwijs, kernenergie: drie onderwerpen waar de meningen binnen DWARS flink over verschillen. Het komende jaar gaan we aan de slag met een politiek programma en gaan we daarover discussiëren, op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Naast deze vraagstukken, moeten we uiteraard ook nadenken over bijvoorbeeld landbouw, vrouwenquota en onze strijd als #stressgeneratie.

Het komende jaar wordt ontzettend belangrijk voor DWARS. In het voorjaar vindt het Programmacongres plaats en voor die tijd moeten we in discussie met de leden over de totstandkoming van onze standpunten. Daarna wil ik me als vicevoorzitter bezighouden met de strategie om het programma van GroenLinks zo DWARS mogelijk te krijgen. Het proces naar dat programma is namelijk een kans om ons geluid te laten horen.

Doe je mee? Ik hoop op jouw stem. En als je nog vragen hebt: weet me te bereiken via mail, app, Instagram, Twitter en tijdens DWARS x Bestuurskandidaten op 7 juni!

Groet!

Daan

Advies kandidatencommissie:

Daan is bekend als voorzitter van de scholingscommissie, trainer van de DWARS Academy en lid van de Raad van Advies. Hiervoor was hij voorzitter van de Onderwijscommissie en Digital Media Manager van GroenLinks Hilversum. Daan studeert filosofie in Utrecht. Hij wil nu het landelijk bestuur in als Politiek Secretaris om een bijdrage te mogen leveren aan de DWARSe politiek.

Daan kent de vereniging goed en heeft een helder beeld van wat de functie inhoudt, onder andere door zijn ervaring als voorzitter van een inhoudelijke commissie. Hij heeft veel kennis van sociale onderwerpen en is ook geïnteresseerd in groene politiek, hoewel hij zich hier nog verder in kan verdiepen. Zijn ideeën en meningen kan hij goed uitdrukken, in zowel woord als geschrift. Daan wil dat de politieke lijn van DWARS zoveel mogelijk wordt uitgezet in het politiek overleg, in samenwerking met de inhoudelijke commissies. Extern wil hij dat DWARS zich profileert door middel van issue ownership en heeft hier concrete plannen voor.

Binnen een team vindt Daan het belangrijk dat ieders stem gehoord kan worden en dat er duidelijke afspraken gelden. Hij luistert graag naar anderen en vindt het belangrijk om goed hoofd- en bijzaken te onderscheiden, waarmee hij analytisch en reflecterend vermogen in een team brengt. Daarnaast is hij organisatorisch sterk en weet hij mensen mee te nemen in zijn plannen. Daan neemt door zijn enthousiasme veel hooi op zijn vork. De kandidatencommissie raadt Daan aan zijn grenzen te herkennen en aan te geven.


Ahmet Kargin

22 jaar, Delft

Lief DWARS,

Mijn naam is Ahmet, ik ben 22 jaar oud en studeer internationale politiek in Leiden. Mijn DWARSe leven begon in afdeling Leiden-Haaglanden. Sinds mijn eerste activiteit heb ik me ontzettend welkom gevoeld binnen onze vereniging. Na een jaar afdelingsbestuur ben ik nu actief als de secretaris van commissie Onderwijs en als lid van de programmacommissie. Ik ben daarnaast ook actief in meerdere inhoudelijke commissies. Met de kennis en ervaringen die ik in mijn ruim twee jaar lidmaatschap heb opgedaan, wil ik het landelijke bestuur als Politiek Secretaris versterken.

Voor de meeste nieuwe leden zijn het onze afdelingen waar zij kennis maken met DWARS. Zij horen zich dan ook, net zoals ik destijds, zich welkom te voelen binnen onze vereniging. De inhoudelijke commissies zouden hier goed aan kunnen bijdragen door samen met afdelingen discussie- of thema-avonden te organiseren. Echter loopt communicatie tussen afdelingen en commissies vaak stroef. Dit kunnen we oplossen door bijvoorbeeld het kader meerdere malen in het jaar bij elkaar te brengen zodat de interne communicatie en relaties binnen het kader versterken.

Natuurlijk heb ik hiernaast meer ambities die deels ook terug te vinden zijn in het advies van de kandidatencommissie.

Wil je nog meer weten over wie ik ben en wat mijn ambities zijn? Spreek mij dan vooral even aan en anders kan je mij altijd appen/mailen/bellen/rooksignalen sturen. Tot op het congres!

Advies kandidatencommissie:

Ahmet is bekend binnen de vereniging als oud-penningmeester van afdeling Leiden-Haaglanden en is nu secretaris van de onderwijscommissie en lid van de programmacommissie. Daarnaast zit hij in verschillende inhoudelijke commissies zoals Internationaal, Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit en Recht & Democratie. Hij studeert Internationale Betrekkingen aan de universiteit Leiden. Ahmet kan slecht tegen onrecht en wil zich graag inzetten voor de vereniging. Dit wil hij doen als Politiek Secretaris in het landelijk bestuur.

Ahmet wil graag de verschillende commissies meer ondersteunen. Dit wil hij doen door meer begeleiding en training te bieden aan beginnende commissiepresidia en door meer aanwezig te zijn bij de commissies en hun vergaderingen. Daarnaast wil hij vaker een kaderdag organiseren en deze anders inrichten. Ahmet heeft een hart voor onderwijs en de groene thema’s. Hij wil graag meer aansluiten bij internationale acties en coördinatie met andere groene verenigingen in Europa.

Ahmet is inhoudelijk zeer sterk op veel verschillende thema’s en is daarnaast organisatorisch in staat de commissies aan te sturen. De kandidatencommissie merkt op dat hij moeite heeft zijn inhoudelijke kennis goed onder woorden te brengen, zeker in stressvolle situaties. Ook is het voor Ahmet raadzaam om oog te hebben voor gevoeligheden zowel intern als in de samenwerking met andere partijen. Ahmet herkent dit en geeft zelf aan dat hij hier al in gegroeid is.


Meld je hier aan voor het Zomercongres!