Kandidaten penningmeester

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een nieuwe penningmeester! Onze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Heb jij je nog niet aangemeld voor het Zomercongres? Je hebt nog maar tot 1 juni (nog maar een paar dagen dus) om je aan te melden voor een slaapplek, en tot 6 juni om je aan te melden zonder slaapplek. Aanmelden kan hier.

◄ Terug naar alle kandidaten

 

penningmeester

Oscar Jansen

22 jaar, Nijmegen

Lieve DWARSers,

Mijn naam is Oscar Jansen, en ik wil verkozen worden als de nieuwe penningmeester. Ik ben 22 jaar en ik studeer scheikunde in Nijmegen. Naast mijn activiteiten bij studie- en frisbeevereniging ben ik vol plezier al ruim drie jaar lid van DWARS. Ik ben penningmeester geweest bij de afdeling Arnhem-Nijmegen, en ik heb in de reiscommissie mee mogen helpen aan het organiseren van de Boedapestreis afgelopen april.

Graag zou ik nu de kans krijgen om me als landelijk penningmeester nog meer in te zetten voor de vereniging. Hierbij vind ik met name de verhuizing erg belangrijk, als groeiende vereniging zijn we immers dringend toe aan een nieuw pand. Ik zou er graag voor willen zorgen dat deze snel plaatsvindt en soepel verloopt. Vervolgens wil ik ook een begroting maken die goed rekening houdt met ons nieuwe onderkomen, de reserves en de lange termijn. Ondertussen hoop ik ook als penningmeester op tijd de declaraties af te handelen en toegankelijk te zijn voor alle leden.

Ik hoop jullie steun te krijgen op het congres. Tot dan!

Advies kandidatencommissie:

Oscar is bekend als voormalig penningmeester van de afdeling Arnhem-Nijmegen en lid van de reiscommissie. Hij is bezig met zijn master Chemistry aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Oscar wil graag nog meer doen voor de vereniging, in de vorm van penningmeester van het landelijk bestuur.

De kandidatencommissie is van mening dat Oscar een goed beeld heeft van de taken van een penningmeester. Vanuit zijn voormalige rol als penningmeester bij de afdeling en van de reiscommissie van zijn studievereniging heeft hij ervaring met budgetteren. Deze ervaring wil hij graag meenemen naar het landelijk bestuur. Oscar is goed op de hoogte van de huidige ontwikkeling rondom huisvesting en hecht waarde aan de gemaakte keuze van het congres. Als penningmeester wil hij zich inzetten voor de toegankelijkheid van activiteiten voor leden met een kleine beurs. Tot slot wil Oscar onderzoek doen naar de mogelijkheid om de reiskostendeclaraties in te dammen en hij heeft hier concrete plannen voor.

Oscar is communicatief vaardig. Hij kan zich goed presenteren en weet zijn ideeën duidelijk over te brengen. In een team hecht hij veel waarde aan gezelligheid. Oscar geeft aan conflictmijdend te kunnen optreden en is van nature behulpzaam. De kandidatencommissie raadt Oscar aan wel zijn grenzen aan te geven wanneer nodig, maar heeft er vertrouwen in dat hij hierin kan groeien.


Noah van Meekeren

19 jaar, Den Haag

Lieve leden,

Voor het geval jullie mij nog niet kennen, mijn naam is Noah en ik ben momenteel de penningmeester van DWARS Leiden-Haaglanden. Ik studeer Rechtsgeleerdheid-Economie en Bestuurskunde en daarnaast zijn mijn hobby’s voetballen en gitaarspelen. Naast mijn activiteiten bij DWARS zet ik mij ook in voor het Nederlands Dachau Comité, de Tong Tong Fair en Nederland Maakt Impact.

Het mooie aan politiek is naar mijn mening de verbeeldingskracht en het doorzettingsvermogen om ogenschijnlijk onmogelijke maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Bij DWARS zijn we idealisten en hebben wij een duidelijke visie voor onze samenleving voor ogen. Samen met jullie zou ik graag die groene, progressieve visie blijven uitdragen, zodat we een duidelijk signaal kunnen afgeven dat het ook echt anders kan. Daarvoor is wel een geoliede machine nodig die de organisatie draaiende houdt. Ik zou als penningmeester – door secuur en gestructureerd te werk te gaan – de financiële organisatie van onze vereniging nog transparanter, effectiever, en gestroomlijnder willen maken dan deze nu al is.

Met duurzame groet,

Noah

Advies kandidatencommissie:

Noah kennen we als huidig penningmeester van de afdeling Leiden-Haaglanden. Ook was hij eerder in Den Haag kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij studeert Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid-Economie in Leiden. Noah vindt het leuk en leerzaam om penningmeester te zijn bij een afdeling en wil nu graag de stap maken naar het landelijk bestuur. Als landelijk bestuurslid zou Noah zijn studies een jaar stil willen leggen om zich op de functie van penningmeester te kunnen focussen.

Noah wil zijn kennis vanuit de afdeling en zijn studies inzetten als landelijk penningmeester. Hij wil werken aan een inclusieve, progressieve en optimistische vereniging en zich inzetten voor de organisatie van inhoudelijke activiteiten. Hij heeft een goed beeld van de taken van een penningmeester en veel kennis van boekhouden, maar het ontbreekt hem nog aan voldoende kennis van de landelijke bestuurslaag. De kandidatencommissie heeft er vertrouwen in dat Noah deze kennis snel zou kunnen opdoen.

Noah werkt graag secuur en gestructureerd, wat van pas kan komen als penningmeester. In een team hecht Noah waarde aan een goede sfeer en hij wil hier graag in investeren. Hij komt goed uit zijn woorden en wil graag benaderbaar zijn. De kandidatencommissie raadt Noah aan om kritisch te zijn op het stellen van prioriteiten in zijn tijdsbesteding.


Bas Mekel

23 jaar, Utrecht

Toen ik begon met studeren ben ik lid geworden van DWARS, omdat ik graag meer wilde doen voor het milieu dan alleen maar protesteren. Nu, na ongeveer 4 jaar, is het klimaat al lang niet meer de enige reden dat ik actief ben. Juist het vrijzinnige geluid is waarom ik me zo thuis voel bij DWARS. Ik heb bij de afdeling Utrecht als penningmeesteres en voorzitter de ledengroei en de financiële groei van DWARS van dichtbij mee kunnen maken. Mijn focus als penningmeester zal ik dan ook willen leggen op zorgen dat alle afdelingen goed begeleid worden met het beheren van hun eigen rekening en om hulp te bieden en vragen te beantwoorden van de afdelingspenningmeesters.

Advies kandidatencommissie:

Bas is bij DWARS bekend als oud-penningmeester en oud-voorzitter van de afdeling Utrecht. Op dit moment is hij lid van de actiecommissie. Hiernaast heeft hij het afgelopen jaar ervaring opgedaan als penningmeester bij zijn floorballvereniging. In het dagelijks leven studeert Bas biologie aan de universiteit van Utrecht. Bas wil graag het DWARS-bestuur in omdat hij in een hecht team wil werken en een structurele bijdrage wil leveren aan de vereniging.

Bas voelt zich prettig in de combinatie tussen het vaste takenpakket van een penningmeester met de grotere projecten zoals de verhuizing en het congres. Zijn standpunt over de huisvesting is er een vóór het meeverhuizen met GroenLinks. Als belangrijkste doelen als penningmeester ziet Bas het ondersteunen van de afdelingspenningmeesters en de herverdeling van de kosten van de commissies. Bas vindt het soms lastig in te schatten hoe veel tijd projecten kosten waardoor hij te snel ‘ja’ kan zeggen. De kandidatencommissie beaamt dat hij hier nog in kan groeien.

Bas is een teamspeler die graag werkt in een hecht en open team. Hiernaast is hij een enthousiast, open en activistisch persoon die bekendstaat om zijn (soms scherpe) meningen. De kandidatencommissie ziet bij Bas het besef dat dit soms tot botsingen kan leiden, maar ziet daarin geen belemmeringen voor zijn werkzaamheden als penningmeester.


Meld je hier aan voor het Zomercongres!