Kandidaten Organisatie & Leden

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een nieuw bestuurslid Organisatie & Leden! Onze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Heb jij je nog niet aangemeld voor het Zomercongres? Je hebt nog maar tot 1 juni (nog maar een paar dagen dus) om je aan te melden voor een slaapplek, en tot 6 juni om je aan te melden zonder slaapplek. Aanmelden kan hier.

◄ Terug naar alle kandidaten

 

organisatie & leden

Casey Disco

20 jaar, Arnhem

Lief DWARS,

Mijn naam is Casey en ik ben heel blij om eindelijk officieel kandidaat te zijn voor de functies bestuurslid Organisatie & Leden en vicevoorzitter.

De afgelopen 2,5 jaar ben ik zowel landelijk als bij de afdeling Utrecht actief geweest en heb hierdoor onze mooie vereniging heel goed leren kennen. Hierdoor heb ik organisatorisch en inhoudelijk veel heb mogen leren. Ik heb me afgelopen jaar onder meer ingezet als voorzitter van de afdeling Utrecht en voorzitter van de commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit. De vaardigheden die ik hierbij het opgedaan zou ik graag inzetten om onze organisatie nog een stukje mooier, inclusiever en geolieder te maken.

Als bestuurslid Organisatie & Leden wil graag inzetten op een uitgebreider diversiteitsbeleid door met organisaties in gesprek te gaan waar we veel van kunnen leren (Good Practice). Daarnaast vind ik het heel belangrijk om het vertrouwen tussen landelijk en de afdelingen te vergroten door middel van snellere en uitgebreidere informatievoorziening en een strenger toezicht op het buddysysteem.

Ook is het tijd voor zichtbaar promotiemateriaal dat aansluit bij onze nieuwe activistische houding. Het is superbelangrijk dat alle leden zich thuis voelen bij DWARS en het gevoel hebben dat zij op een nuttige manier aan onze vereniging kunnen bijdragen. Zowel nieuwe als meer ervaren leden moeten een plekje kunnen vinden om actief te kunnen worden en te blijven.

Als vicevoorzitter zou ik graag inzetten op een goede sfeer binnen het bestuur en binnen heel DWARS. Ik wil dat er een gevoel van saamhorigheid heerst en iedereen zich veilig voelt om hun meningen en gedachten te delen. Ook neem ik graag een op een constructieve manier een kritische houding aan om de voorzitter en het algemene beleid scherp te houden. Ik ben niet bang voor media-optredens en heb veel ervaring in het debatteren. Een goede vicevoorzitter kent de dynamiek in het bestuur en weet hoe hier op in te spelen om het beste uit het bestuursjaar te halen.

Wil je meer weten over mijn plannen? Graag ga ik voor of tijdens het congres met je in gesprek. Ik zie ernaar uit veel van jullie te kunnen spreken.

Advies kandidatencommissie:

We kennen Casey als voorzitter van de afdeling Utrecht en daarnaast als oud-secretaris en oud-voorzitter van de commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit. Ze studeert Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Verder is ze jongerenambassadeur bij Hope XXL. De afgelopen jaren heeft Casey zich met veel plezier ingezet voor DWARS en daarbij veel geleerd en ervaring opgedaan. Het landelijk bestuur is dan ook een logische vervolgstap voor haar.

Casey heeft goed voor ogen wat de werkzaamheden van de functie Organisatie en Leden inhouden en heeft een goed beeld van wat ze tijdens haar bestuursjaar zou willen veranderen. Zij wil zich graag inzetten voor meer diversiteit binnen DWARSen weet goed welke middelen ze hiervoor wel en niet tot haar beschikking heeft. Daarnaast wil ze het contact tussen het landelijk bestuur en de afdelingen verbeteren. Dit wil ze doen door de afdelingsbuddy’s meer te activeren. Daarnaast wil ze ook het voorzittersoverleg onder de loep nemen om afdelingen beter te kunnen ondersteunen.

Binnen een team vindt Casey het belangrijk transparant te zijn en goed te overleggen. Ze is echter niet bang om zelf knopen door te hakken als dit van haar verwacht wordt. Conflicten praat zij het liefst zo snel mogelijk uit. Casey is makkelijk in de omgang, maar geeft zelf ook aan dat zij soms niet toegankelijk over kan komen. De kandidatencommissie herkent zich hierin en denkt dat Casey hierin zal moeten groeien tijdens haar bestuursjaar.


Meld je hier aan voor het Zomercongres!