Kandidaten Internationaal Secretaris

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een nieuwe Internationaal Secretaris! Onze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Bekijk hier de voorstelvideo van de kandidaat voor Internationaal Secretaris.

internationaal secretaris

Srishagon Abraham – 21 – Amsterdam

Beste DWARSers,

Ik schrijf dit op mijn verjaardag onder de indruk van waar ik nu sta. Vijf jaar geleden in mijn dorpje in Maleisië had ik nooit verwacht dat ik in Nederland zou wonen. Nu heb ik de eer om jouw kandidaat voor secretaris internationaal te zijn.

Sinds ik hier twee jaar geleden heen verhuisde, is DWARS een thuis geworden – waarin ik gehoord kan worden, waar ik mijn ervaringen en meningen kan delen en voor groene, progressieve en linkse idealen kan strijden. Mijn visie is simpel: uitbreiding met inclusiviteit. Ik wil DWARS uitbreiden zodat het ook een thuis kan zijn voor anderen zoals ik, rekening houdend met de behoeftes en belangen van de huidige (Nederlandse) leden; iets wat ik heb geïnitieerd als bestuurslid Internationaal bij DWARS Amsterdam. Dit omvat onder meer het tweetalig aanbieden van de website, documenten en content en het ter beschikking stellen van vrijwillige (amateur)tolken bij evenementen.

Verder vind ik onze samenwerking met zusterpartijen, de FYEG en Global Greens, en internationale organisaties belangrijk. Ik wil inzichtelijke activiteiten over belangrijke Europese en internationale kwesties organiseren en indien mogelijk, toffe reizen. Ga naar srishagon.com voor meer informatie over mijn plannen.

Voor jou, voor ons, voor DWARS,

Srishagon Abraham

Advies kandidatencommissie

Srishagon is anderhalf jaar lid van DWARS en studeert rechtsgeleerdheid in Amsterdam en solliciteert voor internationaal secretaris. Momenteel is hij bestuurslid internationaal van DWARS Amsterdam en secretaris en vicevoorzitter van de debatvereniging Bonaparte. Srishagon heeft veel internationale ervaring en voelt zich thuis binnen DWARS. Hij wil zich als bestuurslid vooral bezighouden met het aantrekken en binden van internationale leden. Dit wil hij doen door bijvoorbeeld activiteiten en documenten ook in het Engels aan te bieden. Ook vindt hij samenwerken met buitenlandse zusterorganisaties belangrijk en wil hij Europese en internationale politiek toegankelijk maken voor de leden van DWARS.

Srishagon is heel gemotiveerd om aan de slag te gaan als bestuurslid en hij heeft een aantal ambitieuze plannen waar hij goed over heeft nagedacht. Ook weet hij goed welke internationale politieke vraagstukken binnen DWARS spelen. Hij is goed op de hoogte van wat er momenteel voor de internationaal secretaris speelt en weet hoe hij deze zaken zelf wil invullen. De kandidatencommissie ziet in Srishagon een prettig persoon om mee samen te werken. Hij stelt zich flexibel op in een team en kan gemakkelijk meerdere rollen aannemen. Hij neemt de leiding als dat nodig is en weet goed wanneer hij taken uit handen kan geven, of wanneer hij een ondersteunende rol moet spelen. Ook vindt hij openheid erg belangrijk. Dit ziet hij niet alleen voor de samenwerking binnen het bestuur, maar ook met buitenlandse zusterorganisaties.

Wel denkt de kandidatencommissie dat sommige plannen die hij heeft misschien te ambitieus zijn voor één bestuurstermijn en raadt hem aan om rekening te houden met hoe deze plannen druk leggen op zijn bestuursgenoten. Verder adviseert de kandidatencommissie Srishagon om zich nog meer in de organisatorische kant van zijn functie te verdiepen. Als hij daarmee rekening kan houden, dan ziet de kandidatencommissie een geschikte en gemotiveerde kandidaat.