Kandidaten Hoofdredacteur OverDWARS

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een nieuwe hoofdredacteur van OverDWARSOnze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Heb jij je nog niet aangemeld voor het Zomercongres?Helaas zijn de aanmeldingen inmiddels gesloten. Alle congrestukken en de mogelijkheid om moties, verantwoordingsvragen en amendementen in te dienen vind je hier.

◄ Terug naar alle kandidaten

 

hoofdredacteur overdwars

Hessel Hoekstra

26 jaar, Leiden

Lieve DWARSers,

Mijn naam is Hessel Hoekstra, ik ben 26 jaar, woon in Leiden en studeer biologie. Inmiddels is het vijf jaar geleden sinds ik lid ben van DWARS en in die tijd ben ik secretaris van Leiden-Haaglanden geweest. Momenteel zit ik in de congrescommissie en ben ik bestuurslid van GroenLinks Zuid-Holland. Ook ben ik al jaren een vast gezicht binnen de redactie van OverDWARS en nu wil ik me graag kandidaat stellen voor de functie van hoofdredacteur.

Door onvoorziene omstandigheden is het het afgelopen jaar niet zo goed gegaan met het blad. Er werd weinig gepubliceerd, vaste onderdelen en rubrieken vielen weg, vergaderingen werden telkens afgelast en de redactie liep leeg. Toen de hoofdredacteur wegviel heb ik me ter beschikking gesteld als interim hoofdredacteur.

Sinds januari ben ik bezig om OverDWARS weer langzaam op te bouwen. We publiceren weer minstens één keer per week, we hebben nieuwe redactieleden en we hebben een aantal nieuwe rubrieken. Maar we zijn er nog niet. Ik ben begonnen met de opbouw en die wil ik graag afmaken.

Ik wil de succesvolle vaste onderdelen die het afgelopen jaar weggevallen zijn, zoals thema-edities, de DWARSe Top 100 en DWARSe Delicatessen, graag opnieuw introduceren. Ook wil ik zoveel mogelijk DWARSe geluiden laten horen en leden die mogelijkheid geven. Ik wil van OverDWARS een kennisplatform maken waar beginnend redactietalent de mogelijkheid heeft om te groeien. Ik wil leden de ruimte te geven om hun eigen invulling aan het blad te geven en hen daarin begeleiden.

Een halfjaar geleden ben ik met een grote klus begonnen: OverDWARS opnieuw opbouwen. Ik hoop dat ik die klus af mag maken en ik hoop dat jullie mij daarin steunen.

Advies kandidatencommissie:

Hessel is een bekend gezicht binnen de vereniging. Zo is hij momenteel interim-hoofdredacteur voor OverDWARS en was daarvoor secretaris van de afdeling Leiden-Haaglanden en lid van de congrescommissie. Hessel draagt OverDWARS een warm hart toe en wil graag zijn karwei afmaken.

Hessel kent OverDWARS heel goed en heeft een duidelijke visie op de rol van OverDWARS binnen de vereniging. Hij vindt het belangrijk dat OverDWARS veel geluiden binnen DWARS een platform biedt, maar weet ook goed waar gevoeligheden liggen. Hij wil van OverDWARS een kennisplatform maken waarbij opkomend (schrijf)talent zich nog verder kan ontwikkelen. Hessel heeft concrete plannen hiervoor. Als hoofdredacteur wil Hessel een actieve redactie creëren en een vooral sturende rol aannemen.

Hessel is een rustige en stabiele factor in een team. Hij brengt humor en werkethos. Als leidinggevende van een redactie kan dit goed van pas komen. Hessel kan zich bovendien goed uitdrukken in geschrift en heeft kennis van social media. De kandidatencommissie constateert dat Hessel enorm bevlogen is over OverDWARS en raadt Hessel aan goed na te denken hoe hij mensen mee kan nemen in zijn plannen en ambities. De kandidatencommissie ziet hierin voor Hessel een leerpunt, maar constateert ook dat hij hierin al gegroeid is.

Meer weten over Hessel? Lees zijn OverDWARS Bestuurspitch!


Stijn Rombouts

25 jaar, Utrecht

Lieve DWARSers,

Ik ben Stijn (25), afgestudeerd in de richting duurzame ontwikkeling en nu een jaar actief binnen DWARS. Je zou me dus kunnen omschrijven als een laatbloeier. Ik maak muziek, film, schrijf graag gepeperde opinie en heb een zwak voor veganistisch fast food.

Komend congres ben ik verkiesbaar als hoofdredacteur van OverDWARS, ons online ledenblad. Ik hoop als hoofdredacteur het platform breder te trekken en ruimte te maken voor andere kunstvormen buiten het schrijven van opinie en verslagen om. Denk hierbij aan vlogs, podcasts, gedichten en memes. Ook wil ik meer structuur aanbrengen in onze publicaties en themamaanden nieuw leven inblazen.

Wil je meer weten over mijn plannen of met me kennismaken? Spreek me aan op het congres of app/Facebook me. Ik beantwoord graag je vragen.

Liefs,

Stijn

Advies kandidatencommissie:

Stijn is nu een jaar actief binnen OverDWARS en heeft daarvoor met name dingen gedaan binnen GroenLinks. Hij heeft kortgeleden zijn master Sustainable Development in Utrecht afgerond. In zijn vrije tijd regisseert hij films en speelt hij ineen band. Naast zijn bijdrages aan OverDWARS heeft hij veel stukken gepubliceerd voor een breed scala aan andere media, waaronder 3voor12, Joop.nl en TPO.

Stijn heeft een goed beeld van hoe hij de redactie van OverDWARSwil vormen en aansturen. Hij vindt het belangrijk om een faciliterende rol op zich te nemen en redactieleden zoveel mogelijk vrijheid te geven. Daarnaast schuwt Stijn in zijn stukken het politieke debat niet. Hij wil met  OverDWARS graag ook de politieke meningen die buiten DWARS spelenlaten zien. Verder heeft Stijn plannen om weer te kijken naar de mogelijkheden om naast schrift bijvoorbeeld ook video-items uit te brengen. Zijn ervaring als regisseur is hierbij een pre.

De kandidatencommissie ziet in Stijn een kandidaat die zijn redactieleden veel ruimte geeft waardoor deze kunnen floreren. De kandidatencommissie hoopt dat Stijn ook een aanjager kan zijn wanneer het geval het initiatief vanuit de redactie achterblijft. Zijn brede ervaring met het publiceren van zowel schrift als anderecontent kunnen zijn redactieleden hierin goed ondersteunen. De kandidatencommissie vraagt zich wel af of hij, met zijn liefde voor de politieke confrontatie, gevoeligheden op tijd aanvoelt.  De kandidatencommissie heeft er echter vertrouwen in dat zijn redactie hem hierin zal ondersteunen.

Meer weten over Stijn? Lees zijn OverDWARS Bestuurspitch!


Meld je hier aan voor het Zomercongres!