Kandidaten bestuurslid Campagne & Communicatie

Op het DWARS Zomercongres verkiezen we een bestuurslid Campagne & Communicatie! Onze kandidatencommissie is de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het congres te adviseren en te helpen met onze keuze. Benieuwd naar de kandidaten en hun adviezen? Lees snel verder!

Bekijk hier de voorstelvideo van de kandidaat voor bestuurslid Campagne & Communicatie

campagne & communicatie

Laura Adriaansen – 21 – Tilburg

Hi lieve DWARSers!

Ik ben Laura Adriaansen, 21 jaar, uit het prachtige Tilburg. Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ik ben daar ook actief bij mijn studievereniging en zit in de Web-commissie waar ik zorg voor de online presentatie van de vereniging.

Ik ben sinds een jaar lid van DWARS en ben meteen actief geworden. Ik voelde me meteen zó welkom en fijn binnen DWARS, dat gun ik iedereen. Ik heb zoveel kunnen leren in het afgelopen jaar én nieuwe vriendschappen gemaakt. Daarom wil ik graag mijn steentje blijven bijdragen aan deze prachtige vereniging.

Politiek is voor iedereen. Daarom wil ik zorgen dat iedereen het begrijpt en mee kan praten, ook jonge, nieuwe mensen. Ik heb heel veel zin om een mooie campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen neer te zetten waarbij we alle afdelingen goed ondersteunen. Daarnaast wil ik ook graag blijven inzetten op rode, paarse en groene thema’s om te laten zien dat onze mening telt én ze niet om ons heen kunnen.

Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag! Stuur me vooral een berichtje. Ik kan niet wachten om de wereld stukje bij stukje mooier te maken, ik hoop op je stem.

Liefs, Laura.

Advies kandidatencommissie

Laura studeert communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en is actief betrokken bij haar studievereniging. Ze is snel enthousiast en zet zich daar dan vol voor in. Dat is te zien aan hoe snel Laura actief is geworden binnen DWARS: Laura is sinds juni 2020 actief bij DWARS. Ondertussen is ze lid van de kascommissie en activiteitencommissie van de afdeling DWARS Brabant-Zeeland, is ze secretaris van de bijzondere activiteitencommissie en neemt ze deel aan de campagnecommissie. Ook heeft ze DWARS op Weg gevolgd.

De kandidatencommissie ziet in Laura een kandidaat met aanstekelijk enthousiasme die DWARS goed kent en veel concrete ideeën en visie voor de functie van C&C heeft. Hier verbindt ze haar politieke visie met een bril vanuit haar achtergrond in communicatiewetenschap en marketing. Zo wil ze inzetten op het consequent uitdragen van groene, rode en paarse thema’s en de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen organiseren door de afdelingen vanuit de campagnecommissie actieve ondersteuning te geven. Laura staat voor een toegankelijke politiek voor iedereen en wil in de brede lijn vooral die groepen aanspreken die nu nog niet actief met politiek bezig zijn. Laura laat zien veel zelfinzicht en een goed beeld te hebben van wat ze zelf kan en nodig heeft in een samenwerking om zich verder te ontwikkelen.

Ondanks dat ze overduidelijk openstaat voor feedback, merkt de kandidatencommissie op dat Laura nog veel te leren heeft op het gebied van inclusie en het bewust worden van haar eigen blinde vlekken. Laura heeft een duidelijk beeld van haar privileges, maar mag zich pro-actiever inzetten om niet alleen aanspreekbaar te zijn, maar ook actief op zoek te gaan naar hoe ze in haar communicatie- en campagnevisie kan aansluiten op alle doelgroepen, en daarop acties te ondernemen. Ook denkt de kandidatencommissie dat Laura een prettig teamlid is, maar ze kan zich nog ontwikkelingen op besluitvaardigheid. Met haar grote leergierigheid heeft de kandidatencommissie er vertrouwen in dat zij zich deze twee punten snel eigen kan maken.