Integratie, Emancipatie & Diversiteit

Commissievoorzitter: Jade Joosten, voorzitter.ied[at]dwars.org

Commissiesecretaris: Martijn de Boer, secretaris.ied[at]dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Jens Bosman, jens[at]dwars.org


DWARS vindt dat iedereen, zowel binnen als buiten Nederland, het verdient om gelijke rechten en kansen te hebben. Van kleine tot grote groepen, DWARS is er voor iedereen. Het is aan de commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit om zich daarmee bezig te houden.

We zijn dan ook een erg actieve groep vol diverse ideeën en discussie. Zo houden we maandelijks twee (online) vergaderavonden, waarin de commissieleden de agenda bepalen. Deze avonden zijn ideaal om interessante gesprekken te bevorderen en zijn bovendien ook heel leerzaam. We vinden het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt en hun ei kwijt kan binnen de groep. Gelijkwaardigheid en respect staan bij ons daarom ook hoog in het vaandel.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn intersectionaliteit; feminisme, inclusie of bijvoorbeeld LHBTI+ emancipatie. Vaak haken we ook in op de actualiteiten, die in de vergaderingen ook worden besproken. De vergaderdata worden meestal in de commissie-groepsapp besproken en doorgegeven. Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van een vergadering of ook lid wil worden van de groepsapp, kun je ons bereiken via de e-mailadressen.

Wij zijn nog steeds actief, ook met corona! Heb je interesse om een keertje langs te komen of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar Jade of Benito, iedereen is welkom!

Op 20 april organiseert onze commissie in samenwerking met DWARS Rotterdam-Rijnmond een online DWARS: in gesprek met avond, met twee kandidaat-Kamerleden van GroenLinks en een feministische activiste van de organisatie Stem op een Vrouw. Het gesprek wordt geleid door Jade Joosten en Alexandra Margariti.

Het aanmeldformulier voor dit event komt nog, maar save the date! 🙂