Bestuur DWARS Gelderland

De DWARSers van de Ronde Tafel

Met trots presenteren wij hier, na het reces, het bestuur van DWARS Gelderland. De bestuursleden stellen zich hieronder aan je voor.

Het bestuur is te bereiken via gelderland@dwars.org.

Voorzitter

Naam: Arthur (Hij/hem)      Leeftijd: 21
Woonplaats: Nijmegen
voorzitter.gelderland@dwars.org

 

Hey iedereen! Ik ben Arthur, 21 jaar oud, en mag dit jaar jullie voorzitter zijn. Komend jaar ga ik me inzetten voor vergroening en sociale gelijkheid in de provincie Gelderland.
Naast mijn interesse in politiek houd ik van lezen, geschiedenis en doe ik aan historisch Europese vechtkunst. Mijn interesse voor geschiedenis kan ik kwijt op m’n opleiding, een bacheloropleiding geschiedenis aan de Radboud Universiteit.
Daarnaast heb ik natuurlijk een passie voor politiek: Sommigen van jullie kennen me vast al van mijn vorige bestuursjaar, anderen hoop ik dit jaar te ontmoeten. Tot ziens op een van de activiteiten!
Arthur

Vicevoorzitter & Algemeen Bestuurslid

Naam: Job (Hij/hem)      Leeftijd: 21
Woonplaats: Nijmegen

Hallo Gelderse DWARSers (en andere bezoekers)! Ik ben Job van Hussen, 21 jaar, en ik woon en studeer in Nijmegen. Na mijn studie Natuur- en Sterrenkunde, studeer ik nu Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Buiten mijn studie houd ik van lezen, ben ik een fanatieke drummer (‘lawaaimaker’) en ben ik altijd wel in voor een strategische (board) game.

Verder ben ik nu een jaar actief bij DWARS bij landelijke en lokale commissies, en dit jaar mag ik jullie vicevoorzitter en algemeen bestuurslid zijn. In die rol ga ik me inzetten voor een persoonlijkere aanpak binnen en buiten de vereniging, zodat iedereen zich thuis kan voelen. Graag leer ik je beter kennen op een (of meer) van de leuke activiteiten die we komend jaar gaan organiseren!

Als je daarbuiten vragen hebt of gewoon zin hebt in een leuk gesprek, dan mag je me altijd benaderen (appen, mailen, sliden in mijn DM’s; is allemaal prima). Tot snel!

Groetjes Job

Secretaris

Naam: Wiki (Zij/haar)     Leeftijd: 19
Woonplaats: Nijmegen

 

Hallo allemaal!
Ik ben Wiki, en ik mag dit jaar de rol van secretaris gaan vervullen voor DWARS Gelderland! Ik heb ontzettend veel zin om aan het bestuursjaar te beginnen.
Naast het secretarisschap begin ik dit jaar ook aan de bachelor filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben ook een allesamateur, op de gebieden van kleren maken, gitaarspelen, dichten en scouting.
Dit jaar zou ik het liefst de rest van mijn bestuur zo goed mogelijk ondersteunen, een aanspreekpunt zijn voor leden en zorgen dat de stemmen van LHBTQ-rechten en klimaat nog harder te horen zijn.
Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal te leren kennen, dus stuur me vooral een mailtje of word lid en kom discussies voeren in de bestemde groepsapp!
Wiki

Penningmeester

Naam: Bram (Hij/hem)      Leeftijd: 22
Woonplaats: Wageningen
penningmeester.gelderland@dwars.org

 

Hai ik ben Bram. Eenentwintig jaar geleden geboren onder de rook van de Rotterdamse havens maar in 2019 in het mooie Wageningen beland door mijn studie Ruimtelijke Planning aan de Universiteit daar. Ik hou van wielrennen en gitaarspelen, zit al sinds mijn vierde op scouting en sinds april 2022 ben ik ook lid van Dwars en GroenLinks. Ondanks mijn korte lidmaatschap ben ik dus nu al jullie Penningmeester en het bestuurslid voor de omgeving Wageningen. Je kunt me natuurlijk bereiken op mijn mail maar ik hoop jullie ook tegen te komen op Dwars Gelderland activiteiten, waar ik zo veel mogelijk bij ben.
Bram

Bestuurslid Campagne en Communicatie

Naam: Jitske (Zij/haar)       Leeftijd: 22
Woonplaats: Nijmegen
communicatie.gelderland@dwars.org

 

Lieve lezer, ik ben Jitske, 22 jaar en ik ben bestuurslid campagne en communicatie van DWARS Gelderland. Ik ben mijn bachelor wiskunde aan het afronden op de radboud universiteit.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om kleding te maken, vogels te kijken en te wandelen in de prachtige gebieden die Gelderland te bieden heeft. Ik zal me dit jaar samen met de rest van het bestuur vol enthousiasme inzetten voor een groen Gelderland en hopelijk een mooie campagne neerzetten.
Heb je vragen over mij, dwars of nog iets anders kan je me altijd een mailtje sturen! Hopelijk tot op een van onze activiteiten dit jaar.
Veel liefs, Jitske Bosma

Algemeen Bestuurslid 

Naam: Oscar (Zij/hen)       Leeftijd: 20
Woonplaats: Bronckhorst
algemeenbestuurslid.gelderland@dwars.org

 

Hi lieve DWARSers!
Mijn naam is Oscar, ik ben 20 jaar oud en woon in Bronckhorst. Dit jaar ben ik algemeen bestuurslid bij DWARS Gelderland! Ik ben net begonnen met een studie ecologie & wildlife in Velp. Ik heb daar erg veel zin in omdat ik graag in de natuur bezig ben! Graag wil ik met ons bestuur een fijne band met elkaar en onze leden opbouwen, juist omdat die door Covid wat minder sterk is geworden. Ook wil ik me bezig houden met activiteiten organiseren!
Stuur me vooral een berichtje als je vragen hebt, en kletsen mag ook altijd 🙂
Dikke doei!! van Oscar

Algemeen Bestuurslid

Naam: Thijme (Hij/hem)      Leeftijd: 22
Woonplaats: Elst
algemeenbestuurslid.gelderland@dwars.org

 

Hey mede-DWARSer, ik ben Thijme Hoffmann, 22 jaar en een van de algemeen bestuursleden voor DWARS Gelderland.
Ik woon in Elst en vanuit daar ga ik regelmatig met de trein naar de Radboud Universiteit waar ik mijn studie politicologie hopelijk weer zo veel mogelijk fysiek mag volgen. Ik zit nu in mijn 4e bachelorjaar en hoef slechts enkele vakken in te halen, waardoor ik tijd over heb voor activiteiten buiten mijn studie om, zoals bestuurslid voor de beste afdeling van DWARS, maar ook als gemeenteraadslid voor GroenLinks in de Overbetuwe. Via deze functies probeer ik Gelderland en de rest van Nederland een stukje groener, socialer en eerlijker te maken. Het lijkt me bijvoorbeeld superleuk om demonstraties te organiseren, campagne te voeren en gezellige activiteiten te ondernemen met jullie!
Heb je een leuk idee voor een DWARSe activiteit of wil je praten over politiek of andere onderwerpen? Stuur me dan vooral een appje of mailtje!
Ik hoop erg je te ontmoeten bij een van de activiteiten dit jaar, ik kijk er alvast naar uit!
Groetjes, Thijme