Economie & Financiën

Commissievoorzitter: Robert Peeters, robert.peeters@dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Nol van Gerven, nol@dwars.org
Secretaris: Merlijn Schuurbiers, merlijn@dwars.org

De economie is er voor de samenleving, voor mensen en gemeenschappen – niet andersom. Wie groene en sociale idealen wil verwezenlijken denkt dus beter ook na over de rol van de economie. Zeker in een wereld die grotere veranderingen doormaakt zoals toenemende ongelijkheid, automatisering, vergaande deregulering van internationale handel, klimaatverandering, en grootschalige geldschepping. Bieden Piketty-belasting, een 6-urige werkweek, het basisinkomen, Bitcoin en/of Degrowth vruchtbare perspectieven op deze problemen?

Momenteel houdt de commissie zich bezig met de euro. Hoewel de crisis ogenschijnlijk voorbij is, woekert hij onder de oppervlakte voort. Een structurele oplossing voor de euro-crisis is er nog lang niet, en intussen drukt de Europese Centrale Bank op ongekende schaal geld bij. Waarom? Wat zijn de problemen? Waar komen ze vandaan? En vooral: wat zijn de oplossingen?

Wil jij je, samen met een groep anderen, hierin verder verdiepen? Stuur een mailtje naar robert.peeters@dwars.org om je aan te melden voor deze commissie, of word lid van de Facebook groep!