Nieuwsberichten

DWARSe zwembandjes voor ministers

27 november 2015

Deze ochtend deelde DWARS, de jongerenafdeling van GroenLinks, zwembandjes uit bij de ministerraad. Onder meer ministers Schultz van Haegen, Hennis-Plasschaert en Schippers namen de bandjes in ontvangst. Met de actie willen de jongeren regeringsleden oproepen tot ambitieuzere klimaatactie. “Als het kabinet niet meer maatregelen neemt, is het zo meteen te laat. Hopelijk herinneren de zwembandjes het kabinet eraan dat droge voeten niet vanzelfsprekend zijn”, laat voorzitter Lyle Muns weten.
DWARS voert de actie in het licht van de klimaattop in Parijs. In december komen daar alle wereldleiders bij elkaar om afspraken te maken in de strijd tegen klimaatverandering. De jongerenorganisatie vindt dat de inzet van het kabinet beter kan. “Net wanneer China en de VS belangrijke stappen vooruit zetten, haalt dit kabinet haar eigen energiedoelstellingen niet en gaat ze in hoger beroep tegen de klimaatzaak van Urgenda. Dat terwijl Nederland juist een voortrekkersrol in Parijs zou moeten spelen.”, legt Muns uit.

 

 

Na een opmerking over het asfaltbeleid van de regering gaf minister Schultz van Haegen aan dat auto’s op zich niet slecht zijn zolang ze maar vergroenen. Dijsselbloem nam met een knipoog alleen de bijbehorende tekst aan, omdat plastic zwembandjes slecht voor het milieu zijn. “Als hij dezelfde zorgvuldigheid meeneemt in zijn beleid zijn wij heel gelukkig”, rondt Muns af.

 

Niet alleen meer klimaatactie, ook extra aandacht voor de klimaattop is nodig volgens DWARS. Daarom stuurt ze een delegatie naar Parijs en loopt ze komende zaterdag mee met de grote klimaatparade in Amsterdam.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Uitslag DWARS ledenreferendum linkse samenwerking

De uitslag van het DWARSe Ledenreferendum over linkse samenwerking is binnen. De afgelopen week…

01 juni 2022
Nieuwsberichten

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022