Vacatures Bestuur 2023-2024

Voor het seizoen 2023-2024 heeft DWARS Brabant-Zeeland weer een nieuw bestuur nodig. De leden van dit bestuur worden verkozen door de Algemene AfdelingsVergadering (AAV) die op zaterdag 24 juni gehouden wordt. Om je kandidaat te stellen stuur je een e-mail naar brabant@dwars.org. Vermeld hierin voor welke bestuursfunctie(s) je solliciteert (je kunt uiteraard maar voor één functie verkozen worden) en een korte motivatie van ongeveer een halve pagina, eventueel als .docx bestand in de bijlage.

De vacatures voor penningmeester en algemeen bestuursleden staan nog onvoorwaardelijk open t/m de opening van de AAV op zaterdag 24 juni om 12:00. Het is aan te raden zo vroeg mogelijk een motivatie in te sturen zodat deze nog beschikbaar gemaakt kan worden voor de AAV.

Penningmeester (~5-6 uur per week)

Op 5 juni is nog steeds geen sollicitatie voor penningmeester ontvangen.

De unsung hero van elk bestuur is de penningmeester. Als penningmeester ben jij verantwoordelijk voor het financiële wel en wee van de afdeling. Bij DWARS Brabant-Zeeland betekent dat dat jij elk jaar het budget weer goed op poten zet. Hiermee bepaal jij dus hoe het beschikbare geld wordt besteed en hoeveel een activiteit kan en mag kosten. Mocht het even rustig zijn op financieel vlak, dan sta jij klaar om jouw medebestuursleden te helpen.

Dus, ben jij:

 • graag bezig met geld of cijfers;
 • goed in overleggen;
 • taakbewust;

én wil jij zorgen dat DWARS Brabant-Zeeland financieel gezond blijft? Dan kun jij zomaar onze nieuwe penningmeester zijn! Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Laat het dan vooral weten aan de huidige penningmeester Yannic van Heereveld via penningmeester.brabant@dwars.org!

Algemeen bestuursleden (~5-6 uur per week)

Op 5 juni waren al enkele sollicitaties voor algemeen bestuursleden ontvangen, maar de AAV beslist uiteindelijk hoeveel algemeen bestuursleden verkozen mogen worden.

Algemeen bestuursleden heb je in alle vormen en maten. Dat komt doordat je als algemeen bestuurslid meestal een specifieke taak krijgt, zoals het organiseren van activiteiten, het voeren van campagne, het up-to-date houden van de social media of het bezig zijn met politiek of inclusie! Hierdoor zijn algemeen bestuursleden écht onmisbaar voor een topbestuur.

Dus, ben jij:

 • graag bezig met een specifieke taak;
 • goed in communiceren;
 • flexibel in jouw werk;

én wil jij zorgen dat binnen jouw taak DWARS Brabant-Zeeland optimaal functioneert? Dan zien wij jou graag het bestuur versterken! Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Laat het dan vooral weten aan de huidige algemeen bestuursleden Ruben Bals (Politiek & Campagne) en/of Anne van der Vliet (Communicatie & ad-interim Activiteiten) via brabant@dwars.org!

Overige bestuursfuncties

Op de oorspronkelijke deadline van 5 juni zijn voor de functies voorzitter en secretaris beide meerdere sollicitaties ontvangen en deze vacatures zijn daarom in principe gesloten. Het is nog mogelijk om hiervoor te solliciteren tot het moment van stemming zelf, maar alleen de AAV beslist over toelating van latere sollicitaties. Het is aan te raden zo vroeg mogelijk een motivatie in te sturen zodat deze nog beschikbaar gemaakt kan worden voor de AAV.

Voorzitter (~8-10 uur per week)

Als voorzitter ben je hét gezicht van de afdeling. Jij onderhoudt contact met andere PJO’s, leidt de vergaderingen en stuurt jouw medebestuursleden aan. Hierdoor ben jij een onmisbare spil in de organisatie van DWARS Brabant-Zeeland. Hiernaast ben jij de vertegenwoordiging van DWARS bij de provinciale GroenLinks. Je bent doorgaans aanwezig bij fractievergaderingen in Brabant en je hebt korte lijntjes met het bestuur van GroenLinks Brabant en Zeeland. Ook de afdelingsbesturen van GroenLinks kennen jouw gezicht en weten wie jij bent.

Dus, ben jij:

 • organisatorisch sterk;
 • een teamspeler;
 • niet vies van dat extra beetje inzet;

én wil jij DWARS Brabant-Zeeland naar nieuwe successen leiden? Dan is de voorzittersrol jou misschien wel op het lijf geschreven! Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Laat het dan vooral weten aan de huidige voorzitter Quintin van Zuijlen via voorzitter.brabant@dwars.org of +31 6 22383938!

Secretaris (~5-6 uur per week)

De secretaris is de spin in het web van de afdeling. Jij bent verantwoordelijk voor het contact met nieuwe & bestaande leden, het schrijven van de nieuwsbrief, het organiseren van de Algemene Vergadering en het notuleren tijdens de bestuursvergaderingen. Naast deze taken zet jij jezelf in waar nodig, om zo te zorgen dat de andere bestuursleden hun taken zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Dus, ben jij:

 • een teamspeler;
 • sociaal;
 • enigszins creatief;

én wil jij DWARS Brabant-Zeeland goed draaiende houden? Dan ben jij misschien wel de secretaris die we zoeken! Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Laat het dan vooral weten aan de huidige secretaris Mark Hoefnagels via secretaris.brabant@dwars.org of +31 6 43021303!