Afdelingscongres zomer (online)

LET OP: AANMELDEN VERPLICHT I.V.M. STEMRECHT VIA ONDERSTAANDE LINK AANMELDEN GRAAG UITERLIJK WOENSDAG 17 JUNI https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8sxfjvw-4CSEICmDbhm-X_BJCt8ttdwpLzl0koVZtm0i3uA/viewform

Ook als je nog niet zeker bent of je aanwezig wilt zijn is het verstandig je wel aan te melden. Zo heb je zeker wel stemrecht als je wel aanwezig kunt/wilt zijn.

Tijdens het online afdelingscongres van 20 juni kiezen we een nieuw bestuur die de allerleukste afdeling van DWARS draaiende gaat houden. Daarnaast leggen de huidige bestuursleden hun verantwoording af en hebben we toffe sprekers. Voor meer informatie over de vacatures voor het nieuwe afdelingsbestuur klik hier. De overige uitleg over via welk platform het afdelingscongres gaat plaatsvinden zal t.z.t. bekend worden.

De agenda ziet er ongeveer zo uit:

12:30 Inloop
13:00 Opening met Kim van Sparretak
13:45 Verantwoordingen oud bestuur
14:15 Pauze
14:30 Spreker: Thomas Muntz
15:10 Verkiezingen nieuw afdelingsbestuur en kascommissie
16:00 Pauze en tijd om te stemmen
16:15 Moties
16:20 Uitslag verkiezingen
16:30 Spreker: Zjos Dekker
17:15 Rondvraag en afsluiting
17:20 Borrel!

Het is ook oké als je maar een gedeelte van deze dag aanwezig bent.

Sprekers

Een van de doelen van DWARS Brabant dit jaar was om een activiteit in Zeeland te organiseren. Helaas gooide het Corona virus roet in het eten. Om toch de Zeeuwse eer hoog te houden hebben we dit jaar een supertoffe spreker uit Zeeland, namelijk niemand minder dan;

Kim van Sparrentak

Kim is 30 jaar en Europarlementariër voor GroenLinks. Ze is geboren en opgegroeid in Zeeland. Tijdens dit afdelingscongres gaan we in gesprek met haar over haar weg naar Europa, haar ervaringen in het Europees parlement en de ambities die ze nog heeft.

Thomas Muntz

Thomas is filosoof en politicoloog en doceert in de masterclass onderzoeksjournalistiek. Hij is tevens docent politieke filosofie en liberal arts aan de Universiteiten van Amsterdam en Tilburg. Tijdens het afdelingscongres gaan we met hem in gesprek over een politiek thema.

Zjos Dekker

‘De leukste autist van Twitter’, zo staat ze bekend. Zjos Dekker is 24 jaar oud, woont in Heesch en inspireert dagelijks mensen met haar berichten over autisme en depressie.  Eerder won ze de Brabantse Vrouw in de Media Award 2019 en werkt ze als ervaringsdeskundige bij GGZ-instelling Reinier van Arkel. Tijdens het afdelingscongres spreken we met haar over hoe het is om in de psychiatrie te werken en cliënt te zijn, alle vragen zijn welkom!

  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Brabant
  • Tijd: 20 June 2020 12:30-17:30