Bestuursvacatures

Tussentijdse vacatures: Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS!

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor de functies penningmeester en bestuurslid Campagne & Communicatie in het landelijk bestuur!

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met o.a. leuke acties, inspelen op de actualiteit, en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. Je krijgt de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden te leren en ervaringen op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Dit kun je nog dit jaar doen als penningmeester of als bestuurslid Campagne & Communicatie. Deze functies staan hieronder uitgebreider omschreven. Heb je een functie gevonden waar je enthousiast over bent? Stuur dan uiterlijk 23 juni 2017 je motivatiebrief, CV en de gegevens van twee referenten naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren!

Penningmeester: 20 uur per week

Als Penningmeester ben jij verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de vereniging. Zo coördineer je betalingen, doe je de boekhouding, maak je de begroting en zorg je ervoor dat er een financieel jaarverslag verschijnt. Daarnaast draag je zorg voor het aanvragen van subsidies en het werven van fondsen. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor het gebruik van de ruimtes in het GroenLinks-pand.

Als penningmeester ben je enthousiast over DWARSe politiek en wil je hier organisatorisch aan bijdragen. Voor deze functie is het belangrijk dat je met geld om kunt gaan en overzicht kunt houden. Je vindt het leuk om je met geld, begrotingen en getallen bezig te houden. Dit betekent niet dat je al een boekhoudexpert hoeft te zijn, hierin krijg je voldoende ondersteuning vanuit het Landelijk Bureau van GroenLinks. De beperkte financiële ruimte van de vereniging is voor jou een leuke uitdaging. Je bent in staat om slimme keuzes te maken om toch veel activiteiten te kunnen organiseren. Je kunt goed inschatten wat de waarde van een uitgave voor DWARS is en bent in staat om verstandige financiële afwegingen te maken en te verantwoorden. Daarbij is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en ‘nee’ kunt verkopen. Ervaring in het omgaan met grote bedragen en het kritisch beoordelen van uitgaven is voor deze functie dus een pre.

Bestuurslid Campagne & Communicatie: 20 uur per week

Als bestuurslid Campagne & Communicatie ben je verantwoordelijk voor alle externe communicatie van DWARS. Dit gaat om het persbeleid, de sociale media, de digitale nieuwsbrieven en de website. Daarnaast coördineer je zowel verkiezings- als thematische campagnes, waaronder de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hierin word je ondersteund door een commissie, die door jou wordt aangestuurd. Je zorgt ervoor dat de communicatie vanuit DWARS helder is, op de juiste manier overkomt en past bij de inhoud en uitstraling van DWARS.

Voor deze bestuursfunctie is het van belang dat je initiatiefrijk, creatief en communicatief vaardig bent, zowel in gesproken als geschreven berichtgeving. Je bent een DWARSe denker, die DWARSe standpunten op een prikkelende manier aan het voetlicht weet te brengen. Je hebt politiek gevoel en bent in staat om mediakansen voor DWARS te herkennen. Daarnaast ben je een organisatietalent, die in staat is om projecten op te zetten en te coördineren. Je weet anderen te enthousiasmeren om deze samen met jou uit te voeren. Ten slotte is het belangrijk dat je flexibel bent en bereid bent om je extra in te zetten wanneer de politieke actualiteit hierom vraagt.

LBijlagen