Samenreizen naar WijWillenWonen protest | DWARS Amsterdam

Volgende week donderdag wordt door DWARS, de Jonge Socialisten en de Jonge Democraten het evenement ‘WijWillenWonen’ georganiseerd, uit protest voor te weinig woningen voor jongeren.
Lijkt het je leuk om hier samen mee naar toe te reizen? Meet ons dan op Amsterdam Centraal.

We nemen om 9.10 de trein vanaf Spoor 13a. Verzamelen doen wij om 8.55!

Hieronder meer informatie over het evenement:
Al jaren is er een tekort aan woningen voor jongeren. Huisvesting is te duur en onvoldoende beschikbaar. Onlangs werd ook nog eens bekend dat het aantal dakloze jongeren veel hoger is dan verwacht en blijft stijgen. Nu slaan wij, politieke jongeren, de handen ineen. We protesteren voor meer jongerenhuisvesting door het probleem zichtbaar te maken met tenten: wij willen ergens wonen, maar waar?

Het goede nieuws: het kabinet heeft een miljard euro vrijgemaakt voor een huisvestingsfonds. Gemeentes kunnen hieruit geld krijgen om meer nieuwe woningen te bouwen. Onze eis: 250 miljoen van dit geld moet geïnvesteerd worden in betaalbare jongerenhuisvesting. Op 3 oktober, tijdens het congres van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, gaan we burgemeesters om steun vragen voor dit plan. Het is tijd voor grootschalige aanpak.

Zo doe je mee:
– Kom op 3 oktober protesteren bij het burgemeestercongres. Neem borden en een pop-up tentje mee.
– Vraag op 3 oktober je eigen burgemeester of ze ons plan voor meer jongerenhuisvesting steunen. Op het congres zelf, of op social media.
– Ga op de foto met burgemeesters die ons plan steunen en gebruik de hastag #WijWillenWonen

We verzamelen om 10:00 bij evenementenlocatie Gooiland in Hilversum. Daar komen we in actie voor jongerenhuisvesting. Jij ook?
#WijWillenWonen

  • Locatie: Gooiland, Hilversum
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 03 October 2019 09:00