Politiek Café racisme

Niet uitgenodigd worden op sollicitatiegesprek vanwege je achternaam, geweerd worden door verhuurders vanwege je afkomst of etnisch geprofileerd worden door een overheidsinstantie. Het zijn racistische praktijken waar veel Nederlanders van kleur helaas dagelijks mee te maken krijgen. GroenLinks wil zich ook na de verkiezingen keihard blijven inzetten om racisme in Nederland uit te bannen. Maar hoe wil GroenLinks dit precies gaan doen?

In dit Politiek Café praten we met Nevin Özütok en Simion Blom over racisme en hoe GroenLinks dit wil aanpakken. Het zal een open, informeel gesprek zijn, met veel ruimte voor vragen en interactie.

Portret van Nevin Özütok

Nevin is sinds 2017 Tweede Kamerlid voor GroenLinks en staat op #17 op de kandidatenlijst. Vanuit haar brede maatschappelijke ervaring knokt Nevin al jaren voor gelijke kansen. Nevin was onder andere vakbondsbestuurder bij de FNV en bestuurslid bij het Emancipatiebureau Amsterdam. In de Tweede Kamer doet zij dit als woordvoerder op onder meer de portefeuille discriminatie.

Portret van Simion Blom

Simion is sinds 2014 raadslid van Amsterdam en staat op #21 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Als raadslid heeft Simion werk gemaakt van Community Wealth Building in Zuidoost en heeft hij ervoor gezorgd dat er eindelijk een Nationaal Slavernijmuseum wordt gerealiseerd. Daarbij heeft hij zich bij COC Nederland ingezet voor de rechten van de LHBTI+ gemeenschap.

We hopen dat je erbij bent op woensdag 24 februari van 19.30 tot 21.00!


  • Name
  • E-mail address
  • Do you have any questions or comments? Also indicate here if we can take anything into account to make the activity more accessible or pleasant for you.
  • Privacy policy

24

Feb

Politiek Café racisme

DWARS Amsterdam

Online
19.30-21.00