Politiek Café eerlijke start

De huur niet kunnen betalen, je inkomsten kwijtraken en meer schulden maken. Dit is de dagelijkse werkelijkheid voor veel mensen tijdens de coronacrisis. Maar ook voordat de coronacrisis er was, was de economie ontzettend oneerlijk. Tientallen jaren rechts beleid hebben de ongelijkheid en onzekerheid van mensen vergroot. Dat moet na deze verkiezingen anders. Van betaalde stages tot aan gratis kinderopvang: wat moet de politiek en GroenLinks na de verkiezingen doen voor een eerlijke start?

In dit Politiek Café praten we met Laura Vissenberg en Lyle Muns over een eerlijke start in de economie en hoe dit volgens hen gedaan moet worden. Het zal een open, informeel gesprek zijn, met veel ruimte voor vragen en interactie.

Portret van Laura Vissenberg

Laura staat op de veertiende plek op de GroenLinks-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Haar specialiteit is het ontcijferen van de grote hoeveelheid onduidelijke belastingregels. Als medewerker van de landelijke GroenLinks-fractie heeft zij gewerkt aan het aanpakken van belastingontwijkende multinationals en de grote vermogensongelijkheid. Hiermee wil zij graag in de Tweede Kamer verdergaan.

Portret van Lyle Muns

Lyle is nu voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Daarvoor is hij voorzitter van DWARS geweest en heeft hij de vakbond voor sekswerkers PROUD helpen oprichten. Bij de LSVb houdt Lyle zich bezig met het leenstelsel: studenten worden opgescheept met tientallen duizenden euro’s schuld voor hun toekomst. Bij de campagne #NietMijnSchuld zet Lyle zich in om het leenstelsel tijdens het volgende kabinet afgeschaft te krijgen.

We hopen dat je erbij bent op dinsdag 9 maart van 19.30 tot 21.00!


  • Name
  • E-mail address
  • Do you have any questions or comments? Also indicate here if we can take anything into account to make the activity more accessible or pleasant for you.
  • Privacy policy
  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 09 March 2021 19.30-21.00