Online Thema-avond: De Voedselbank in Amsterdam Noord

Voor velen van jullie is het ‘normale’ leven weer een beetje gestart, maar voor veel mensen slaat de coronacrisis nog dagelijks toe. Daarom willen wij graag luisteren naar de problemen van een van deze groepen, namelijk de voedselbank.

Tijdens deze bijzondere thema-avond zullen twee personen ons meer informatie geven over wat de voedselbank (in Amsterdam Noord) doet en tegen welke problemen zij, juist in deze tijd, tegenaan loopt. Wij hebben gekozen voor een locatie, zodat we vanuit één situatie kunnen kijken naar de voedselbank.

De voedselbank heeft niet alleen een grotere toestroom aan bezoekers gekregen vanwege de gevolgen van het coronavirus, maar kampt daarnaast ook met een mobiliteitsprobleem. Mensen die naar de voedselbank gaan, krijgen namelijk geen vergoeding voor de reiskosten die ze zouden moeten maken. Dit hoort natuurlijk niet zo te zijn!

DWARS wil graag vanuit een politiek en een intern perspectief kijken naar deze problemen en eventuele oplossingen. Hiervoor hebben wij Niels Ras (stadsdeelcommissielid van Amsterdam Noord D66 en initiatiefnemer van de reiskostenvergoeding bij de voedselbank) en Ismail Jopek (Leefkring) uitgenodigd om tijdens deze avond hierover te spreken en jullie vragen te beantwoorden.

Wij organiseren deze avond samen met de Actiecommissie en zoals de naam al zegt, is de thema-avond niet de enige manier waarop wij aandacht voor de problemen bij de voedselbank willen krijgen.

Graag willen we onze thema-avond afsluiten met een aankondiging van de bijbehorende actie, namelijk zo veel mogelijk mensen oproepen om een maand lang bij de voedselbank mee te helpen en met name pakketten naar mensen die het vervoer niet kunnen betalen te brengen. Zo willen we meer opmerkzaamheid onder (met name) jongeren creëren en hopelijk ook iets aan de problemen veranderen.

Wil jij meer weten over hoe het er momenteel bij de voedselbank aan toe gaat en/of ben je geïnteresserd in de actie?

Kijk dan op 17 september naar deze online-activiteit!

Graag aanmelden onderaan in het formulier. Ook niet-DWARSers zijn van harte welkom!

  • Name
  • E-mail address
  • Do you have any questions or comments? Also indicate here if we can take anything into account.
  • Privacy policy

17

Sep

Online Thema-avond: De Voedselbank in Amsterdam Noord

DWARS Amsterdam

Online, Jitsi
19:00