NietGayGenoeg (Commissie Diversiteit) | DWARS Amsterdam

Op donderdag 28 november is het tijd voor het eerste evenement van het jaar van DWARS Amsterdams eigen diversiteitscommissie! Deze avond zal in het teken staan van asielzoekers uit de LHBTI gemeenschap en hun ervaringen met hun asielaanvragen in Nederland. Sinds een aantal jaar bestaat er forse kritiek op de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de manier waarop zij omgaan met asielaanvragen van LHBTI-asielzoekers. Deze kritiek is onder andere verwoord in de petitie #NietGayGenoeg, waarin wordt gewezen op de ambigue manieren waarop de IND asielaanvragen van LHBTI-asielzoekers beoordeelt en afwijst.

We zullen op deze avond de verhalen horen van meerdere sprekers. Sandro Kortekaas, voorzitter van de organisatie LGBT Asylum Support, zal ons meer vertellen over zijn organisatie, over de problemen waar LHBTI-asielzoekers tegenaanlopen en over het doel van de petitie #NietGayGenoeg. Ook zullen meerdere ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen met de IND en hun asielaanvragen. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers.
Een deel van het programma zal in het Engels zijn.

Praat ook mee over dit belangrijke onderwerp en kom langs op de 28e! Heb je interesse om je aan te sluiten bij de commissie diversiteit? Stuur dan een mailtje naar diversiteit.amsterdam@dwars.org en zie voor meer informatie https://dwars.org/amsterdam/commissies/.
Meld je aan door het formulier hieronder!

Datum: donderdag 28 november
Tijd: 19.00 inloop, 19.30 start
Locatie: CREA, Nieuwe Achtergracht 170, lokaal 2.13

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

  • Locatie: CREA Amsterdam
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 28 November 2019 19:00