Klimaatactivisme workshop met Extinction Rebellion | DWARS Amsterdam

OP WEG OM UIT TE STERVEN EN WAT ERAAN TE DOEN
Steeds vaker zien we ze ook in Nederland: de klimaatacties van Extinction Rebellion (XR). Door middel van vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid wil XR aandacht vragen voor de ecologische crisis. De urgentie is hoog. Binnenkort organiseren ze bijvoorbeeld een internationale klimaatopstand, waarbij onder andere in Amsterdam de Museumbrug voor het Rijksmuseum zal worden geblokkeerd. Zie ook: https://www.facebook.com/events/1877626222340263/
In de aanloop van deze grootschalige actie komt XR een workshop geven bij DWARS Amsterdam! Wat is de laatste stand van zaken rondom de Klimaatcrisis en milieuvernietiging? Wat betekent dat voor mensen, de planeet en Nederland? Waarom moeten we nú in actie komen en kunnen we niet wachten op NGO’s, overheden of petities? Waarom is (geweldloos) activisme wél een effectief middel? Hoe ziet het activisme van XR eruit? En: hoe kun je zélf in actie komen?
Voor deze workshop geldt een minimaal aantal deelnemers. Meld je dus snel aan via: secretaris.amsterdam@dwars.org
DWARS’ers van andere afdelingen zijn ook van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop.
Vooraf aan de workshop wordt er samen gegeten. Wil je mee-eten? Stuur een mailtje naar secretaris.amsterdam@dwars.org (geef ook eventuele allergieën door).
Meer weten over Extinction Rebellion?
Website: https://extinctionrebellion.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionNL/
Locatie: CREA, Nieuwe Achtergracht 170 (exacte lokaal wordt later bekend gemaakt)
Start workshop: 20:00
Eten: 19:00
  • Locatie: CREA Amsterdam
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 01 October 2019 20:00