DWARS Amsterdam x GroenLinks Nieuw-West: Jong zijn in coronatijd

Deze tekst is grotendeels geschreven door GroenLinks Nieuw-West:

Al bijna een jaar leven we met het coronavirus en met de beperkende maatregelen als gevolg. Maatregelen die veel impact hebben. Er is een maximum aan het aantal mensen wat je thuis mag ontvangen. We zoomen er op los. We werken en leren thuis en zijn zo weinig mogelijk op straat. Winkels zijn gesloten. Allemaal begrijpelijke maatregelen die ontzettend veel impact hebben op ons leven, met name op het leven van jongeren. Graag gaan wij op 18 februari om 19.30 met jou, jongerenwerkers, en buurtmoeders in gesprek over dit onderwerp. Natuurlijk wel digitaal.

We hebben veel gehoord over ouderen en kwetsbare groepen. Over mensen die steeds minder hulp krijgen en waar eenzaamheid dreigt. Over de verzorgingstehuizen als besmettingshaarden met alle pijnlijke gevolgen van dien. Echter, hoe zit het met de positie van jongeren? Het onderwijs gaat door, maar beperkt en thuis. Klas- en studiegenootjes ontmoeten elkaar beperkt terwijl de ontwikkeling doorgaat. Wat doet het met je, als jongere, als je jouw uitlaatklep moet missen en opgroeit in een ‘mondkapjessamenleving’? Met zorgen over het behoud van je bijbaantje, want contracten zijn flexibel. Als je opgroeit met de zorg over wat je diploma nog waard is? Of je wel een semi-vaste baan kan vinden?

Afgelopen week hebben we te maken gehad met rellen in Nieuw-West, waar relschoppers vaak in één adem werden genoemd met ‘jongeren’. Al de gehele coronaperiode bespreken we jongeren als een aparte groep. Terwijl ‘jongeren’ gewoon onderdeel zijn van onze gemeenschap, onze samenleving. Wat doet dit met jou?

Graag gaan wij in gesprek met jongeren, jongerenwerkers, buurtmoeders, over de positie van jongeren tijdens deze corona crisis en wat nu en straks nodig is. Samen willen we kijken naar oplossingen en leren van elkaars initiatieven. Wat alleen met elkaar kunnen we nieuwe kansen creëren voor de jongeren van Nieuw-West.

Iedereen is tijdens dit gesprek welkom om mee te praten en ervaringen te delen. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar nieuw-west@groenlinks.nl of een een Messengerbericht. Dan ontvang je de Zoom-link en wachtwoord om deel te nemen. Tot 18 februari 19.30!

  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 18 February 2021 19.30