Groen dineren & Links filosoferen

Op 6 juni gaan we met DWARS onze kernwaarden – Groen & Links – combineren! Wat houdt dit in? Eerst zullen we een groene maaltijd nuttigen. Daarna gaan we links filosoferen onder leiding van secretaris en huisfilosoof Marius.

Het filosofische gedeelte heeft als thema ongelijkeheid. Eerst zullen we bepalen of – en in hoeverre – er een plicht bestaat om ongelijkheid in de wereld te verminderen. Dit doen we aan de hand van Singer’s beroemde en toegankelijke “Famine, affluence and morality”.

In het tweede filosofische deel halen we andere disciplines – in het bijzonder de ecologische economie – erbij. We zullen stilstaan bij de limieten van ons ecosysteem en op welke manier deze keuzes in welvaartsverdeling afdwingen. Aan de hand van Daly’s “Economics in a full world” zullen we bepalen welke plaats rijkdom, geluk, en kapitalisme hebben in een duurzame wereld.

De artikelen die we zullen gebruiken zijn dus:
Singer, P. (1972). Famine, affluence, and morality
Daly, H. E. (2005). Economics in a full world.

Je haalt het optimale uit de avond als je de artikelen van tevoren hebt gelezen. Links hiernaartoe zullen binnenkort worden geplaatst. Echter, ook als je geen tijd hebt om te lezen is de avond meer dan de moeite waard. Daarnaast is enige filosofische of academische voorkennis absoluut geen vereiste. Zet 6 juni dus in je agenda!

  • Locatie: Spuistraat 47A
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 06 June 2017 19:00