DWARS doet mee aan het JEF EU debat

Woensdag 15 februari organiseren de Jonge Europese Federalisten in samenwerking met de vijf grootste Amsterdamse politieke jongerenorganisaties een Europa debat. DWARS is daarbij vanzelfsprekend ook van de partij. Wij leveren bij dit debat Kathalijne Buitenweg van GroenLinks als spreker.

In een periode waarin steeds meer mensen twijfelen over de rol die Europa speelt in onze politiek (Brexit, opkomst Euro-sceptische partijen), organiseert JEF Amsterdam een avond waarop jongeren actief kunnen nadenken over actuele Europese vraagstukken.

De avond begint met een inleidend college van NOS Brussel correspondent Arjan Noorlander. Hierna gaan 5 door de PJO’s gekozen Kamerleden/ EuroparlementariĆ«rs met elkaar in debat over de toekomst van Nederland in de EU.

De spreker die DWARS Amsterdam voor dit debat inzet is dus Kathalijne Buitenweg. Deze prominente politica heeft 10 jaar als EuroparlementariĆ«r gewerkt en weet dus alles over de ins en outs van Europa. Kathalijne heeft een graad in European Studies en ze is gepromoveerd op het onderwerp “The European Parliamentā€™s Quest for Representative Autonomy.” Bovendien is ze momenteel de nummer twee op de Kandidatenlijst van GroenLinks, direct achter Jesse Klaver.

Het evenement zal plaatsvinden in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en begint om 19:30. De toegang is gratis!

Zie ook:
https://www.facebook.com/events/365497390489710/

De andere aanwezige PJO’s:
CDJA (CDA)
JOVD (VVD)
Jonge Socialisten (PvdA)
Jonge Democraten (D66)

  • Locatie: Oosterdokskade 143 te Amsterdam
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 15 February 2017 19:30