DWARS bezoekt de Boterbloem

Op zaterdag 10 november gaan we op bezoek bij de ecologische boerderij de Boterbloem! ? Kom mee met ons deze unieke biologische boerderij in Amsterdam bezoeken! ?

In de buurt van Osdorp, ligt de Lutkemeerpolder; in de polder staat een boerderij genaamd ‘De Boterbloem’. Deze boerderij is behalve ecologisch, ook een zorgboerderij, met dagbesteding voor psychiatrische patiënten, en vervult daarmee een belangrijke sociale functie. Daarnaast wordt de Lutkemeerpolder veel als wandelgebied gebruikt.

Helaas wordt dit groene gebied nu bedreigd door de bouw van een bedrijventerrein voor aan Schiphol gerelateerde bedrijven, met als bijeffect dat hiermee de druk voor de uitbreiding van Schiphol zal toenemen.

Terwijl de coalitie de plannen niet tegenhoudt, hebben burgers op verschillende manieren, zoals met een petitie en een actiekamp, een duidelijk tegengeluid laten horen.

Daarom zijn we zaterdag 10 november van 13:00 tot 17:00 op bezoek bij de Boterbloem om dit onder de aandacht te brengen. We zullen in gesprek gaan met drie sprekers, met allemaal een verschillende inslag en krijgen een rondleiding over het terrein. Als het goed weer is gaan we ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Zo zal, Kees Stad, actief bij actiegroep Behoud de Lutkemeer, spreken over de strijd die de Boterbloem al jaren voert en daarbij zal hij specifiek ingaan op de vastgoedlobby.

Meer info over de Boterbloem kan je vinden op:
➡ https://reddeboterbloem.wordpress.com/

10

Nov

DWARS bezoekt de Boterbloem

DWARS Amsterdam

Lutkemeerweg 262, Amsterdam
13:00