UITGESTELD! DWARS Amsterdam x Rialto: The Forum

Op 29 maart organiseert DWARS Amsterdam een leuke, informatieve en laagdrempelige avond over The World Economic Forum (WEF)! Het WEF is een jaarlijkse bijeenkomst in Davos waar invloedrijke personen, zoals politici, CEO’s van grote bedrijven en organisaties, journalisten en activisten spreken en discussiëren over (wereldwijde) politieke, economische en sociale problemen. Dit klinkt als een sympathiek idee, maar is dit wel echt zo? Is het WEF niet eigenlijk een plek waar machtige personen en bedrijven lucratieve deals met elkaar kunnen bekokstoven onder het mom sociaal bezig te zijn?

Dit gaan we onderzoeken bij de tweede editie van ‘Klaar voor actie!’ in Rialto. Na een korte introductie door DWARS, zullen we gezamenlijk de IDFA film ‘The Forum’ kijken, waar we zullen zien hoe het WEF eraan toegaat achter de schermen. Vervolgens zullen we in gesprek gaan met Bastiaan van Apeldoorn, professor Globale Politieke Economie en Geopolitiek aan de VU en Eerste Kamerlid voor de SP.

Na het gesprek met Bastiaan kan er nog een borrel worden gedronken. We hopen je te zien 29 maart!

Wat: Thema-avond over het WEF met de film ‘The Forum’ en spreker Bastiaan van Apeldoorn
Waar: Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam
Wanneer: Zondag 29 maart 2020 van 19:00-21:30 (inloop 18:45)
Kosten*: Studenten 8,50 euro, Niet-studenten: 11,50, voor mensen met een Cineville pas is het gratis

*Ben je lid van DWARS Amsterdam en mocht je niet in staat zijn dit bedrag te betalen, maar wel graag willen komen, stuur dan even een berichtje naar: penningmeester.amsterdam@dwars.org.

  • Locatie: Rialto Amsterdam
  • Afdeling: DWARS Amsterdam
  • Tijd: 29 March 2020 19:00