Geen categorie

De voedselbank in Amsterdam Noord

22 oktober 2020

Schrijver: Kiete Schmitt
In coronatijd ben je waarschijnlijk veel met jezelf en je familie bezig. Logisch, want dat is wat je draaiende houdt in deze soms eenzame tijd. Corona houdt ons inmiddels al een tijdje in zijn greep en het wordt op dit moment niet bepaald beter.

De stijgende besmettingen en ziekenhuisopnames zijn helaas niet het enige probleem. Ook andere groepen mensen lijden onder de gevolgen van de coronacrisis, waaronder bezoekers van de voedselbank. Niet alleen stijgt de toestroom van bezoekers, ook het vervoer is en blijft voor veel mensen een probleem. Hoe bizar het ook is, krijgen de bezoekers geen vergoeding voor hun reiskosten. Deze mensen gaan naar een voedselbank, omdat ze niet voldoende geld voor levensmiddelen hebben, maar men verwacht wel dat zij €7 euro aan een GVB-kaartje uitgeven. De wereld op z’n kop als je het mij vraagt.

Daarom heeft de Actiecommissie aan het eind van de zomer besloten om hier iets aan te doen. Na een interessante thema-avond over de voedselbank van Amsterdam Noord, zijn we een inzamelactie begonnen om geld in te zamelen voor het vervoer van de voedselbankgangers. Inmiddels is de actie gesloten en hebben we meer dan €750 euro opgehaald. Een ongelofelijk bedrag! Het plan was om DWARSers ook voedselpakketten langs te laten brengen bij mensen die niet zo makkelijk naar de voedselbank kunnen komen, maar vanwege corona is dat voor nu helaas nog uitgesteld. We hopen dat dit binnenkort alsnog door kan gaan.

Ook hopen we in de gemeente Amsterdam, met name na deze actie, meer aandacht te krijgen voor dit grote probleem. Een van onze sprekers, Niels Ras, is daar de afgelopen tijd al druk mee bezig geweest, maar hopelijk geeft dit nog een extra duwtje. Ondanks dat het probleem op dit moment nog niet verholpen is, zijn we tot nu toe erg blij met het resultaat.

Bedankt aan alle mensen die gedoneerd hebben of op een andere manier zich ingezet hebben!

Gerelateerd Nieuws

Doe mee, Geen categorie

Meld je aan voor de Campagnecommissie!

DWARS Amsterdam is op zoek naar een nieuwe Campagnecommissie! Dit team van maximaal 8 mensen houdt z…

11 oktober 2020
September in actie!
Geen categorie

AcCie in actie: de Voedselbank

De Actiecommissie heeft een actie opgezet voor de Voedselbank in Amterdam Noord. Voor veel mensen di…

28 september 2020
Geen categorie

Mededeling: t/m 1 juni alleen online activiteiten bij DWARS Amsterdam

In onze vorige update werd vermeld dat alle activiteiten bij DWARS Amsterdam tot en met 31 maart wor…

26 maart 2020