Alle kandidaten voor ZoekCommissie

Op dit congres worden er nieuwe leden voor de zoekcommissie aangesteld. Deze commissieleden wordt door het Landelijk Bestuur voorgedragen, en door het congres ingestemd. Dit gebeurt bij acclamatie. De zoekcommissie wordt verkozen via acclamatie, hoe dat werkt vind je in het blokje Vergaderorde. De voordracht en introductie stukjes van de kandidaten vind je hieronder:

Joost Gerretschen

Sinds ik in 2017 lid werd van DWARS heb ik vele kanten van de vereniging gezien; zowel geografisch als organisatorisch. In Zeeland heb ik GroenLinks geholpen bij gemeenteraads- en provinciale statenverkiezingen en daarbij kennis gemaakt met de DWARS afdelingen van Rotterdam en Brabant. In Gelderland aangekomen kwam ik al snel in het afdelingsbestuur, eerst als politiek secretaris en later als voorzitter. Ook de landelijke organisatie heb ik kort leren kennen als afgevaardigde naar een overleg met andere PJOs. Maar, nu ik mijn studie afrond voel ik dat het tijd is om plaats te maken voor anderen. Het zou daarom een eer zijn om mijn vele ervaringen en het bijbehorende netwerk te gebruiken om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.

Noah Benjamins

Hallo lieve DWARSers!

Ik ben Noah, 23 jaar, uit Amsterdam en ik ben dit wintercongres verkiesbaar als aanvulling op de zoekcommissie! Ik studeer Europese Studies en ben binnen DWARS voornamelijk actief geweest in de afdeling Amsterdam, waar ik twee jaar afdelingssecretaris ben geweest. Verder kijk ik in mijn vrije tijd veel films, doe ik aan analoge fotografie en organiseer ik evenementen voor de creative space van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.

Hoewel het maar voor een half jaar is hoop ik in de zoekcommissie goed te kunnen helpen met nieuwe en oude leden een fijne plek binnen onze vereniging te kunnen geven. Ik vind het leuk om met mensen mee te denken over wat ze interessant vinden en wat ze willen. Daarom hoop ik met veel mensen leuke gesprekken aan te gaan om ze enthousiast te maken voor een functie binnen DWARS, en zo onze mooie vereniging zo inclusief mogelijk te maken. Ik heb er zin in om dit het komende half jaar te mogen doen!

Met DWARSe groeten,

Noah