Alle kandidaten voor KandidatenCommissie

Op dit congres worden er nieuwe leden voor de kandidatencommissie aangesteld. Deze commissieleden wordt door het Landelijk Bestuur voorgedragen, en door het congres ingestemd. Dit gebeurt bij acclamatie. De voordracht en introductie stukjes van de kandidaten vind je hieronder. De opdracht voor de kandidatencommissie volgt direct daarna.

Charifa Soulami

Mijn naam is Charifa Soulami, 24 jaar en momenteel in de afrondende fase van mijn hbo studie Bestuurskunde en woon in Utrecht. Ik ben sinds 2017 lid van DWARS en mocht in 2018 politiek secretaris zijn bij DWARS Gelderland. In 2018 heb ik ook in de ZoekCie van DWARS Landelijk gezeten. Sinds 2017 ben ik voornamelijk politiek betrokken bij DWARS en GroenLinks, op lokaal niveau in Nijmegen en Arnhem en landelijk als stagiair van de tweede kamerfractie (2019-2020). Door deze ervaringen heb ik kennis kunnen maken met DWARS, maar ook ervaren hoe de samenwerkingen met andere (politieke) jongerenorganisaties en GroenLinks verlopen. Ik ken onze en andere organisaties hierdoor goed en heb ook een duidelijke organisatorische visie.

Naast DWARS heb ik bij de Landelijke Studentenvakbond twee besturen ondersteund als beleidsmedewerker onderwijs, onderzoek gedaan voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, ECHO Expertise Diversiteitsbeleid en momenteel voor de gemeente Tilburg.

Mijn ervaring op inhoudelijke en organisatorische thema’s wil ik meenemen als commissielid om zo tot een goed bestuur te komen. Daarnaast vind ik het vooral belangrijk dat onze procedure inclusief is en we alle kandidaten echt kunnen zien en beoordelen op hun kwaliteiten. Als commissielid zal ik hier mijn rol in nemen, maar ik hoop dat iedereen in onze organisatie zijn steentje wil bijdragen. Tips en advies zijn zeer gewenst dus weet ons als commissie te vinden, maar attendeer ook vooral iedereen op de vacatures. Ik hoop dat we samen zoveel mogelijk barrières kunnen wegnemen bij sollicitanten om zo talent niet verloren te laten gaan. Tegelijkertijd zijn wij er ook om mensen eerlijk te voorzien van informatie over de vacature en functies.

Groetjes,
Charifa

Ahmet Kargin

Lieve DWARSers,

Hoi! Mijn naam is Ahmet, ik ben 25 jaar oud, ik studeer politicologie in Leiden en ben werkzaam bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Ik ben inmiddels al vijf jaar lid van onze mooie vereniging en heb de afgelopen jaren dan ook veel geleerd en gedaan binnen DWARS. Van afdelingsbestuur tot landelijk bestuur, van de programmacommissie tot de DWARS Academy. Ik zou nog graag voor een laatste keer mij willen inzetten voor onze vereniging en gebruik maken van mijn ervaringen en vaardigheden om mijn steentje bij te dragen, maar dan dit keer in de kandidatencommissie!

Naast dat ik de meeste functies binnen DWARS goed ken, heb ik ook veel ervaring met het houden van sollicitatiegesprekken. Zowel binnen DWARS (als landelijk bestuurslid) als daarbuiten (voor de LSVb). Ik heb uiteraard ook voldoende ervaring met hoe het is om zelf te solliciteren binnen DWARS. Met al deze dingen samen kan ik de kandidatencommissie goed en voldoende ondersteunen om jullie op het zomer- en wintercongres te voorzien van een mooi en duidelijk advies voor alle toekomstig kandidaten. En niet alleen om jullie van adviezen te voorzien, maar ook om de kandidaten zelf op hun gemak te laten voelen en een fijne sfeer en omgeving te creëren in een al veel te stressvolle procedure.

Ik heb er in ieder geval veel zin in en hoop op jullie steun. Tot op het congres!

 

Jurien Marceli

Lief Congres,

Mijn naam is Jurien. Met veel plezier stel ik mij kandidaat voor de kandidatencommissie. Vorig jaar heb ik mijn economische studie in Utrecht afgerond. Sinds dit jaar werk ik als financieel adviseur in Den Haag en ben ik lid van de congrescommissie. Toch woon ik nog steeds met veel plezier al bijna mijn hele leven in de Amsterdamse Bijlmer.

Voor de verkiezingen in Amsterdam zet ik mij, als lid van de kandidatencommissie GroenLinks Zuidoost, vol energie in om een mooie lijst voor te dragen aan de leden. Hierbij vind ik het vooral leuk om na te denken over hoe gesprekken fijn en eerlijk kunnen verlopen. Daarnaast is het voor een kandidatencommissie denk ik ook belangrijk om de informatie die leden nodig hebben van verschillende kanten te belichten in hun adviezen. Aangezien ik nog niet al te lang bij DWARS rondloop, hoop ik met een wat frissere blik naar kandidaten te kunnen kijken en daarbij bij te dragen aan de inclusiviteit van de adviezen.

Ik heb er in ieder geval zin in en ik hoop op jullie steun!

Tot op het congres!

Liefs,

Jurien

Willem van ’t Spijker

Lieve DWARSers,

Ik ben Willem van ’t Spijker (hij/hem), ik ben net 25 en ik woon nu een half jaar in Utrecht. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van de master Global History in Rotterdam en ben ik lid van de commissie bestuursstructuur en de kascommissie. Eerder ben ik penningmeester van de afdeling Utrecht en van het landelijk bestuur geweest.

Ik heb heel veel zin om met de andere kandidaten voor de kandidatencommissie bezig te gaan om de mensen die in het volgende landelijk bestuur en in de RvA willen van advies te voorzien. Het gaat een interessant jaar worden voor de kandidatencommissie en ik wil graag mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt.

Ik zie jullie allemaal graag op het congres!

Willem

Luuk Voncken

Lieve DWARSers,

Mijn naam is Luuk en ik wil mij volgend jaar met veel plezier weer inzetten voor de vereniging, dit keer in de kandidatencommissie. Ik ben momenteel bezig met het afmaken van mijn master Political Science aan de Universiteit Leiden en ga volgend jaar hopelijk ergens aan de slag. Binnen DWARS heb ik ruime ervaring als commissievoorzitter, afdelingsbestuurslid en voorzitter van de Raad van Advies. Daarbuiten ben ik lang actief geweest voor de vakbond FNV, waar ik bij FNV Jong ook o.a. in de kandidatencommissie gezeten heb voor sectorbestuur en sectorraad.

Ik loop al een tijdje rond binnen DWARS en neem ook die ervaring mee met het evalueren van kandidaten. Verder ben ik ook iemand die constructief kritisch is en vind ik het belangrijk om eerlijk het gesprek met kandidaten aan te gaan om te kijken wat zij verwachten van hun functie en wat de vereniging van hen kan verwachten. Ook met de voorgestelde wijzigingen door de commissie Bestuursstructuur zal de kandidatencommissie meer op haar bord krijgen, en zal ik mij ook inzetten om zo goed mogelijk aan het congres te verduidelijken welk profiel elke kandidaat heeft, om zo een goed samenwerkend bestuur samen te stellen. Ik heb er zin in en hoop op jullie steun!

Jet Waterman

Lieve DWARSers,

Ik ben Jet. Mijn voornaamwoorden zijn hen/hun en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen in Amsterdam en woon daar ook, maar ik ben opgegroeid in Nunspeet en ben daar nog steeds politiek actief bij mijn lokale fractie en sta ook op nummer 3 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben een jaar bestuurslid geweest bij DWARS Overijssel en heb sindsdien niet meer een functie binnen DWARS gehad, maar ben wel erg actief gebleven als lid. Ik zet me zeer graag in voor DWARS, en nu er weer wat meer ruimte is in mijn leven ga ik graag weer aan de slag. Toen het landelijk bestuur vroeg of ik kandidaat wilde zijn voor de kandidatencommissie, voelde dit voor mij als de perfecte match. Ik denk dat ik geschikt ben door het meermalig helpen bij sollicitatieprocedures bij bijvoorbeeld mijn studievereniging en bij mijn opleiding, maar ook omdat ik het gevoel heb goed de weg te kennen binnen ons mooie DWARS. Het is in ieder geval een eer voor mij om voorgedragen te worden voor deze functie.

Sasja Wolters

Ik ben Sasja (zij/haar) en ik studeer Liberal, Arts & Sciences: Global Challenges (major Earth, Energy & Sustainability) in Den Haag. Ik ben enorm vereerd voorgedragen te worden voor de kandidatencommissie! Ondertussen ben ik bijna 4 jaar lid van DWARS. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier deelgenomen aan activiteiten zoals het PJO-parlement en heb ik me ingezet voor DWARS als de voorzitter van de activiteitencommissie van DWARS Friesland en de secretaris van de commissie Natuur, Milieu & Landbouw. Van deze ervaringen en andere ervaringen binnen GroenLinks en mijn universiteit (DMM, PR-commissie en bestuurslid van GroenLinks Heerenveen, duurzaamheid commissie en organisatie duurzaamheidsprijs binnen mijn opleiding) heb ik enorm veel geleerd en ik hoop om deze vaardigheden in te mogen zetten in de kandidatencommissie.

Ik hecht veel waarde aan organisatie en duidelijke communicatie. Daarnaast wil ik mij inzetten voor een inclusief DWARS. Ik hoop bij te mogen dragen aan een bestuur dat DWARS goed kan representeren en natuurlijk een sterk team vormt.

Ik heb er veel zin in om me in te mogen zetten voor DWARS!

Sasja