Stufi Hysterie: alternatieven voor het leenstelsel

In 2015 werd de studiefinanciering met de basisbeurs vervangen door het sociaal leenstelsel. De financiële gift aan studenten werd afgeschaft en studenten betalen hun studie zelf af over een maximale termijn van 35 jaar.

DWARS was voorafgaand aan het invoeren van de nieuwe wet tegen het sociaal leenstelsel. Toen het werkelijkheid werd, is dat standpunt aangepast. Het nieuwe systeem maakt het hoger onderwijs toegankelijker, want studenten kunnen nu in hun toekomst investeren zoals ze dat zelf nodig hebben.

Maar is dit hoe wij studiefinanciering willen inrichten? Om hierover in gesprek te gaan presenteert de commissie Onderwijs: Stufi Hysterie! Een thema-avond waarop we gaan onderzoeken welke alternatieven er zijn voor het leenstelsel. De resultaten neemt de commissie mee voor het ontwikkelen van een nieuw standpunt over studiefinanciering voor studenten.

Er zullen drie sprekers aanwezig zijn: als eerste Joyce van der Wegen, secretaris bij de LSVb, die ons zal meenemen langs de voor en de nadelen van het leenstelsel. Daarna Funs Elbersen en Hugo van Halder, oud-bestuursleden van DWARS, die destijds met Jesse onderhandeld hebben over het leenstelsel. Uiteraard wordt de avond afgesloten met een gezellige borrel. Tot 18 april!

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar de voorzitter van de commissie Onderwijs: daan@dwars.org.

>> Laat ook op Facebook weten dat je komt!

18

Apr

Stufi Hysterie: alternatieven voor het leenstelsel

DWARS

Oudegracht 312, Utrecht
20:00 (inloop vanaf 19:30)