DWARS in gesprek: institutioneel racisme

Vrijdag 10 juli | 19:45 | Online

Na de moord op George Floyd in Amerika gingen mensen massaal de straat op om te protesteren tegen racisme. De hele wereld stond in het teken van de Black Lives Matter beweging. Nu ligt de bal bij de politiek, hoe gaan we zorgen voor een blijvende verandering? ✊🏿✊🏾✊🏽✊🏼✊🏻

DWARS-voorzitter Sabine Scharwachter gaat in gesprek met onder andere Simion Blom, GroenLinks-raadslid in Amsterdam, over instutitioneel racisme en wat de politiek hier tegen kan doen. Ook spreken we met Nazima Shaikh. Zij zet zich al jaren in op gebied van institioneel racisme als maatschappelijk betrokken burger maar ook bij organisatie BLM Den Haag. Zij is een intersectionele feministische vrouw van kleur. Vanuit haar politieke deskundigheid staat ze stil bij inclusie en diversiteit bij GroenLinks en DWARS.

Vanwege de coronacrisis zal dit evenement online plaatsvinden. Je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Voor het evenement zal je een link krijgen naar de online omgeving waar dit evenement zal plaatsvinden. De inloop is vanaf 19:45, om 20:00 begint het programma.

Voor vragen over dit evenement kan je contact opnemen met het bestuurslid Scholing & Activiteiten Martijn. Je kunt hem bereiken via martijn@dwars.org.

Ben jij er ook bij?

10

Jul

DWARS in gesprek: institutioneel racisme

DWARS Landelijk

Online
19:45-21:30