Debat over GMOs met GroenLinks

DWARS heeft verschillende wijzigingsvoorstellen ingediend op het Europees verkiezingsprogramma van GroenLinks. Over één wijzigingsvoorstel wordt een discussie georganiseerd door GroenLinks voorafgaand aan het congres. Het is een onderwerp waarbij de meningen en de emoties hoog op kunnen lopen, en waarin we binnen de partij soms lijnrecht tegenover elkaar staan: genetisch gemodificeerde organismes. Planten waaraan is gesleuteld.

De één is bang voor de macht van de grote bedrijven, de ander bang dat we wetenschappelijk onderzoek blokkeren. De één ziet een kans om met nieuwe technieken planten aan te passen die bestendig zijn tegen extreme omstandigheden, de ander wil liever geen voedsel eten waaraan is gesleuteld.

Tijdens de discussie-avond over GMO’s op 12 februari in Utrecht gaan we deze argumenten beter bekijken. Welke mogelijkheden zijn er precies? Welke gevaren liggen op de loer? Er zal een kamerlid, twee experts en publiek met vragen en inzicht aanwezig zijn.

Weet jij nog niet of je vóór of tégen het DWARSe voorstel bent om mogelijkheden met GMOs uit te breiden? Of weet je het wel en wil je graag laten horen waarom? Je bent van harte uitgenodigd op deze avond. Meld je wel even aan via deze link: https://groenlinks.nl/formulieren/inhoudelijke-verkenning-gentech-de-landbouw/

12

Feb

Debat over GMOs met GroenLinks

DWARS

Oudegracht 312, Utrecht
19.30-21.30